Kaj prinašata dva tedna brez odbojke? S športnega vidika slaba odločitev, z zdravstvenega dobra

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
23.10.2020 06:31

V OK Merkur Maribor in Nova KBM Branik upajo, da se bo po dveh tednih tekmovanje nadaljevalo. Če se ne bo, se bodo težave kopičile

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborske odbojkarice bodo po treh prostih dnevih v ponedeljek nadaljevale s treningi.
Tadej Regent

Predsedstvo Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) je odločilo, da se z 22. oktobrom za štirinajst dni prekinejo vsa ligaška tekmovanja pod njenim okriljem. Ob tem je dodalo, da bo skrbno spremljalo razmere v zvezi z epidemijo v državi in odbojkarskih klubih ter na podlagi ugotovitev sprejemalo odločitve, ki bodo v skladu z odloki vlade, navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter ministrstva za šolstvo, znanost in šport.

Prekinitev v nepravem času

"Če na odločitev gledam s športnega vidika, nam prekinitev ne ustreza. Če gledam z zdravstvenega vidika, pa odločitev odobravam, saj je zdravje na prvem mestu," se je na sklep OZS odzval trener odbojkarjev Merkurja Maribor Sebastijan Škorc. "Naša ekipa je v naletu, nanizala je sedem zaporednih zmag, tri v srednjeevropski ligi Mevza in štiri v državnem prvenstvu. Prekinitev tekmovalnega ritma v tem pogledu nam ni pogodu, a se moramo s tem sprijazniti. Bodimo srečni, da lahko treniramo še naprej, z izjemo nedelj se bodo treningi nadaljevali po začrtanem programu. Kar veseli, je, da nihče od naših odbojkarjev ni okužen," je dodal Škorc.

Mariborčani so v državnem prvenstvu po petih krogih s 13 točkami trenutno na visokem, drugem mestu z le dvema točkama zaostanka za vodilnim ACH Volleyjem. "Z igrami in trenutno uvrstitvijo na lestvici smo zadovoljni. Fantje igrajo iz tekme v tekmo bolje, smo na pravi poti, da bo igra takšna, kakršno si želim. Dokazali smo, da se lahko kosamo z vsemi ekipami v ligi, da se upravičeno potegujemo za eno od kolajn. To velja tudi z Mevzo, kjer nam gre po načrtih. Resda smo odigrali nekaj več tekem od drugih klubov, uvrščeni smo tik pod vrhom, na katerem je ACH Volley. Nazadnje smo igrali v Zagrebu, pri prehodu meje ni bilo nobenih težav. Glede na epidemijo imamo srečo, da smo odigrali nekaj tekem tudi vnaprej, tako da nas naslednja tekma čaka šele 20. novembra. Upam, da se bodo do takrat zdravstvene razmere izboljšale in da se bo virus ognil našim odbojkarjem," je optimist Škorc.

Mariborski odbojkarji upajo, da bodo čez dva tedna spet lahko igrali za točke državnega prvenstva.
Andrej Petelinsek

V težavah mlade igralke

"Odločitev o prekinitvi vseh tekmovanj je umna, saj se je v nekaterih ekipah že pojavil koronavirus in skoraj zagotovo ne bi bile odigrane vse tekme 7. kroga državnega prvenstva," pa razmišlja trener Nove KBM Branika Radovan Gačić. Opozarja pa, da bodo zaradi prekinitve največ težav imele ekipe z mladimi odbojkaricami, kot je mariborska: "Dekleta so se komaj privadila na tekmovalni ritem, sedaj bodo samo trenirala, nato jih spet, kdo ve kdaj, čakata nadaljevanje prvenstva in nov tekmovalni ritem, morda celo s po dvema tekmama na teden, ki pa bi lahko bil spet prekinjen, če se zdravstvene razmere na bi izboljšale. Ne vem, kako se bodo dekleta znašla, če se bo to zgodilo. Če se po dveh tednih tekmovanje ne bo nadaljevalo, se bodo težave kopičile. Žal nihče ne ve, kako se bo obnašal virus, do naših igralk je bil doslej prizanesljiv. Glede na to, da ta konec tedna ne bo tekme, so dobile tri proste dneve, v ponedeljek pa se spet začenjajo treningi po programu."

Mariborčankam v državnem prvenstvu ne gre najbolje od rok. V petih tekmah so štirikrat zmagale in enkrat izgubile. Kar je bilo pričakovati glede na pomlajeno ekipo. "Igralke zorijo, nič ne gre čez noč. Potrebujejo tudi čim več tekem, a prekinitev prvenstva jim tega ne omogoča. Premor v prvenstvu bomo izrabili za trening, tako da bi ekipa njegovo nadaljevanje pričakala še bolje pripravljena," je dodal Gačić, ki se je dotaknil tudi nastopa deklet v pokalu Cev. "To bo za našo ekipo nova izkušnja. Za tekmice bomo imeli ekipo Calcita Kamnik, tekmi naj bi bili po programu odigrani 11. in 25. novembra, seveda če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. Ne smemo pozabiti še na pokalno tekmovanje, za katero se ne ve, kdaj se bo nadaljevalo," je še povedal trener mariborskih bankirk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta