Kateri Slovenci so še v igri za ligo prvakov? Večni Jan in drugi borci

Borut Planinšič ml.
01.08.2024 19:37

Ne le Celjane, v tem tednu smo izgubili še nekaj kandidatov za ligo prvakov. Kdo nam še ostane, kdo od Slovencev bi lahko igral premierno sezono v prenovljeni nogometni eliti?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri Mihi Zajcu nikoli ne veš, lani je bil kapetan Fenerbahčeja v Ljudskem vrtu, zdaj je spet pri izhodnih vratih.
Andrej Petelinšek

Po strašljivi petardi Celjanom v Bratislavi so nam v tem tednu iz kvalifikacij za ligo prvakov izpadli še nekdaj vijol'čna Žiga Lipušček z Rigo, Aleks Pihler z Borcem iz Banjaluke in Mario Jurčević z beograjskim Partizanom. Kdo nam še ostane, kdo od Slovencev bi lahko igral premierno sezono prenovljene lige prvakov s 36 klubi?

Tu je železni repertoar lige prvakov Jan Oblak z madridskim Atleticom, ki kot četrtouvrščeni klub Španije že čaka v eliti. Zraven so še Benjamin Šeško in Kevin Kampl z Leipzigom, četrtim klubom nemške bundeslige, ter avstrijska prvaka s Sturmom, Tomi Horvat in Jon Gorenc Stanković. Moštvo iz Gradca neposredno v ligi prvakov? Ja, ker je tam po novem brez kvalifikacij kar 29 klubov.

Ne pozabimo Luke Topalovića. Morda dobi kakšno minuto v ligi prvakov celo 18-letnik, ki se je to poletje selil v milanski Inter. Čeprav so ga prvaki Italije umestili v mladinsko ekipo, ga je trener Simone Inzaghi pred dnevi vrgel v igro na članski prijateljski tekmi. Morda pa gre v ligo prvakov mimo kvalifikacij, s prestopom, še kakšen naš junak Eura 2024, kot sta Jaka Bijol in Žan Karničnik. Pa drugi? V play-offu, na zadnji kvalifikacijski stopnički, čaka Timi Max Elšnik s Crveno zvezdo. Srbi so si nabrali takšen Uefin koeficient, da so celo na enajstem mestu v Evropi. Slovenija, za primerjavo, je na 31. mestu med 55 članicami Uefe.

In potem imamo še nekaj Slovencev, ki potijo krvav pot skozi nižje runde kvalifikacij. V drugem od štirih krogov jih je napredovalo pet. Miha Zajc s Fenerbahčejem, ki v naslednjem krogu sreča Lille. Pri Zajcu nikoli ne veš, ali je še član carigrajskega velikana. Menda mu je novi trener Jose Mourinho pokazal vrata, ampak Zajc je visel že lani, pa bil na koncu celo kapetan Fenerja na tekmi v Ljudskem vrtu. Vid Belec je prvi vratar ciprskega Apoela, ki je ven vrgel moldavski Petrocub, zdaj naleti na celjske rablje, nogometaše Slovana iz Bratislave. V masakriranju Celja s 5:0 je sodeloval Kenan Bajrić, si pa Slovaki nazaj iz Panathinaikosa želijo Andraža Šporarja. Norveški Bodö/Glimt z Ninom Žugljem je izločil Rigo, zdaj nabaše na poljsko Jagiellonio, kjer imamo Dušana Stojinovića.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta