Kdo v finale namiznoteniškega prvenstva? Recept za zmago je v Mariboru pripravljen

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
17.05.2023 05:31

Na tretji tekmi polfinala se bosta danes ob 18. uri v dvorani Tabor udarili ekipi Maribora in Fužinarja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Medtem ko si Matevž Črepnjak briše poten obraz, mu Gregor Komac in Tomaž Roudi dajeta napotke za nadaljevanje igre.
Igor Napast

Dve polfinalni tekmi državnega namiznoteniškega prvenstva med ekipama ŽNTK Maribor in Interdiskonta Fužinarja z Raven na Koroškem sta potrdili, da je kakovostna razlika med njima neznatna. To potrjujeta tudi rezultata; prva na Ravnah se je končala z zmago Korošcev 4:2, druga v dvorani Tabor z zmago Štajercev 4:3. O napredovanju v finale, kamor se je že uvrstil novomeški klub ŠD SU, bo odločala današnja tretja tekma, ki se bo v dvorani Tabor začela ob 18. uri. V ekipah ni pričakovati sprememb v igralskem kadru, mariborsko bodo sestavljali Gregor Komac, Matevž Črepnjak, Tomaž Roudi in Anej Bradač Vranc, ravensko Mitja Horvat, Darko Jamšek in Andrej Bač.

Po drugi polfinalni tekmi so bili igralci obeh klubov ob vprašanju, kaj pričakujejo v tretji, previdni, a tudi optimistični. "Če kdorkoli iz naše ekipe v posamičnem dvoboju premaga Horvata, smo zelo blizu skupni zmagi, če pa Horvat dobi oba posamična dvoboja, moramo mi premagati oba njegova soigralca. To je recept za zmago. K njej nam bi lahko pomagali tudi naši navijači, takšnih, kot so v Mariboru, ni nikjer," pravi Gregor Komac.

Z njim se strinja tudi Tomaž Roudi: "Ravenčani so zelo zahtevni tekmeci, kar so pokazale tudi vse letošnje tekme z njimi. Naše zveste navijače bi radi razveselili z novo zmago, upam, da nam bo s skupnimi močmi uspelo." V koroškem klubu upanja o uvrstitvi v finale niso opustili. "V tretji tekmi pričakujem podoben razplet, kot je bil na drugi, a v našo prid. O zmagovalcu bodo odločale malenkosti, tudi živci in dnevna pripravljenost," meni Mitja Horvat.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta