Liga narodov: Hrvati ne bodo paničarili, Sergio Ramos zgrešil dve enajstmetrovki

Miha Dajčman Miha Dajčman
15.11.2020 20:25

BiH izpadla v skupino B, Hrvaški po porazu s Švedsko ni zagotovljen obstanek med elito

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čeprav je Sergio Ramos v Baslu zgrešil dve enajstmetrovki, bi streljal še tretjo.
EPA

V soboto je v skupini A4 lige narodov Španija presenetljivo oddala točki Švici ter s tem izgubila prvo mesto, na katerem je zdaj Nemčija. Švicarji so še vedno na zadnjem mestu v skupini, za obstanek se bodo v torek pomerili z Ukrajinci, za katere pa ne bo igrala četverica, okužena z novim koronavirusom, ki jo je selektor Andrej Ševčenko po porazu z Nemčijo poslal v Kijev.

Kapetan Španije Sergio Ramos je na sobotni tekmi postavil evropski rekord po številu nastopov za državno reprezentanco, po tekmi s Švico ima 177 nastopov, enega več od Italijana Gianluigija Buffona. Toda zapravil je enajstmetrovki, a selektor Luis Enrique mu je stopil v bran​: "Število enajstmetrovk, ki jih je Sergio izvajal in zadel, ni s tega planeta. Če bi bil dosojen še tretji kazenski strel, bi tudi tega izvajal on." Ramos je kazenski udarec zgrešil po 25 uspešnih v nizu na klubski in reprezentančni ravni.

Ali bodo v sredo odigrali tekmo na Dunaju, pa še ne vedo nogometaši Norveške, ki minuli konec tedna niso smeli odpotovati v Bukarešto, saj jim tega zaradi primera okužbe z novim koronavirusom niso pustile njihove zdravstvene oblasti. Norveška in Avstrija bi se v sredo neposredno pomerili za prvo mesto na lestvici skupine B1. V drugem jakostnem rangu bosta v naslednji izvedbi zagotovo igrali reprezentanci Bosne in Hercegovine ter Islandije, ki sta osvojili zadnji mesti v skupinah A1 in A2.

Tudi svetovni podprvaki se še niso izognili izpadu iz elite. Hrvaška javnost je razočarana nad predstavami reprezentance v drugi izvedbi lige narodov. V soboto so Hrvati z 1:2 izgubili proti Švedski, ki se je z našimi južnimi sosedi točkovno izenačila po petih odigranih krogih skupine A3, kjer si je Francija kot prva že zagotovila mesto na zaključnem turnirju. V torek se bodo za obstanek v skupini A Hrvati pomerili s Portugalci, Švedi s Francozi. Ker sta se obračuna Hrvatov in Švedov končala z izidom 2:1, bi lahko odločala razlika v golih, tudi pri tem pa sta moštvi za zdaj izenačeni, le da so varovanci Zlatka Dalića dosegli več golov. "Ne bomo paničarili, kapetan Luka Modrić nam bo povedal nekaj stvari in nas ohrabril," je pred dvobojem s Portugalsko na Poljudu dejal bočni branilec Josip Juranović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta