Liga prvakov: Šeško in Kampl še vsak na svojem koncu

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
06.09.2022 10:00

Pa je nazaj. Nekoliko prej kot običajno, da se bo nogometni koledar lažje prilagodil letošnjemu unikumu, svetovnemu prvenstvu novembra in decembra, bo 32 klubov zakorakalo v novo sezono lige prvakov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V svoji prvi sezoni med elito se je Benjamin Šeško s Salzburgom prebil med najboljših 16. 
EPA

Slovenija bo v njej imela štiri predstavnike. Benjamin Šeško in Kevin Kampl bosta še vsak na svoji strani. Šeško se je že dogovoril za prestop v Leipzig, a se bo 24 milijonov evrov težak posel zgodil šele v prihodnjem poletju. V tej sezoni 19-letnik ostaja član drugega kluba pod patronatom kralja energetskih pijač Dietricha Mateschitza, RB Salzburga. Avstrijci se bodo nocoj udarili z Milanom, ki na gostovanje prihaja opogumljen s sobotno zmago na derbiju proti Interju.

Bo pa nemški podružnici rdečih bikov, ki nocoj gosti Šahtar iz Donjecka, pomagal Kampl. Vezist, ki je zadnjo tekmo za reprezentanco Slovenije odigral pred točno štirimi leti, je v tej sezoni redni član prve enajsterice Leipziga. Ta je v petih krogih nemške bundeslige le enkrat zmagala, kar jo trenutno uvršča na 11. mesto na lestvici. Kluba slovenskih vratarjev bosta na delu jutri. Samir Handanović, pri 38 letih ostaja kapetan in nesporna številka ena med vratnicama Interja, bo imel vse prej kot enostavno nalogo, da se prebije iz skupine. Milančani jutri na San Siru gostijo Bayern, za dve mesti, ki vodita v izločilne boje, v skupini C kandidira še Barcelona, za Viktorio iz Plzna pa je najbrž rezervirana zadnja pozicija.

Ni pa še jasno, ali bo za prvi krog pripravljen Jan Oblak. Vratar Atletica je zaradi poškodbe stegenske mišice predčasno zaključil sobotno gostovanje pri Real Sociedadu (1:1), iz vrst Madridčanov pa še niso sporočili, kako dolgo bo odsoten. Če Škofjeločana jutri, ko bo v Madridu gostoval Porto, ne bo zraven, bo obrambi Atletica prvič po skoraj petih letih v ligi prvakov poveljeval drug vratar. Oblak je od februarja 2017 v ligi vseh lig zbral 46 zaporednih nastopov. Hrvat Ivo Grbić, ki je kapetana Slovenije zamenjal v finišu sobotne tekme v San Sebastianu, sicer ni brez izkušenj v ligi prvakov, v prejšnji sezoni je elitno tekmovanje okusil v dresu francoskega Lilla, kamor ga je Atletico poslal na posojo.

Pari 1. kroga – danes, skupina E: Dinamo Zagreb – Chelsea, Salzburg – Milan, F: Leipzig – Šahtar, Celtic – Real Madrid, G: Borussia Dortmund – Köbenhavn, Sevilla – Manchester City, H: PSG – Juventus, Benfica – Maccabi Hajfa; jutri, A: Ajax – Rangers, Napoli – Liverpool, B: Brugge – Leverkusen, Atletico – Porto, C: Inter – Bayern, Barcelona – Plzen, D: Frankfurt – Sporting, Tottenham – Marseille.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta