Liga prvakov: Spet se srečajo za valentinovo. Kampl da, Šeško ne

Borut Planinšič ml.
03.11.2022 20:08

Oblak in Šeško sta out, Kampl in Handanović, sicer le še vratarski mentor, sta naša frajerja, ki gresta naprej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z dvema goloma in dvema podajama za gol je 36-letni Olivier Giroud razbil Salzburg.
Reuters

Kampl da, Šeško ne. Leipzig s Kevinom Kamplom je eno od zadnjih dveh moštev v osmini finala lige prvakov. Celo tekmo je nogometaš, ki se je žal odrekel slovenski reprezentanci, igral na tekmi v Varšavi, kjer so Nemci proti "domačinu" Šahtarju iz Donecka potrebovali remi. Pa so Ukrajince raztreščili s 4:0. Benjamin Šeško je od 62. minute igral za Salzburg, ki je na San Siru lovil zmago, da prehiti AC Milan. Italijani so avstrijske rdeče bike uničili s 4:0. Šeškov čas morda še pride. Čas Jana Oblaka z Atleticom in zastarelo filozofijo trenerja Diega Simeoneja mineva. Kampl pa je ob Samirju Handanoviću, sicer le še vratarskem mentorju Interja, naš frajer, ki gre naprej.

V hudo zanimivi skupini E se je končalo, kot se je po denarnih vložkih moralo končati. Čeprav se je začelo s senzacijo, zmago Dinama nad Chelseajem v Zagrebu. Naprej sta velikana Chelsea in Milan, Salzburg gre v evropsko ligo, za Dinamo je konec. Pa je vodil tudi v Londonu, vendar izgubil z 1:2. Trener modrih iz Zagreba Ante Čačić je imel težave že pred obračunom na stadionu Stamford Bridge. Osem dni prej je doma z Milanom izgubil z 0:4, v soboto v hrvaški ligi v Osijeku padel z 0:1, čeprav to za Dinamo ni nič usodnega, še vedno je z manjkajočo tekmo z Istro štiri točke pred Hajdukom.

"Vame dvomijo ljudje, ki nikoli niso vodili takih klubov, igrali takih tekmovanj, celo starejši kolegi, ki so trenirali v ... predmestjih. Oni naj bi mi čitali lekcije? Če hočeš najvišjo šolo, jo moraš plačati. In Dinamo se je šolal na najvišji ravni. Za prvi Chelsea smo dobili petko, za tekmo na San Siru dvojko, za Salzburg minus dve in doma dve in pol, proti Milanu enko ... Ampak mi bomo vedno ponavljači. Kje so drugi klubi s teh koncev?" se je razpištolil Ante Čačić.

Dinamo je v tokratni izvedbi lige prvakov osvojil štiri točke. Več kot večina drugih starih znancev Maribora - Rangers in Viktoria z nič točkami, Celtic z dvema, Köbenhavn, šokantno Juventus in Maccabi Hajfa s tremi. Nazaj k zmagovalcem ... Kako bo videti ponedeljkov žreb osmine finala? Nosilci bodo zmagovalci skupin: Bayern, Benfica, Chelsea, Manchester City, Napoli, Porto, Real in Tottenham. Nasproti jim bodo stali Borussia Dortmund, Brugge, Eintracht, Inter, Leipzig, Liverpool, Milan in PSG. Prve tekme bodo za valentinovo, 14. februarja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta