Mariborčani pred zahtevnima preizkušnjama v ligi Mevza

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
23.11.2022 09:00

Na turnirju v Ljubljani se bodo odbojkarji Merkurja spopadli z ekipama ACH Volleyja in Calcita

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odbojkar Merkurja Connor McConnell (desno) igra iz tekme v tekmo bolje.
Borut Živulović/BOBO

Pred odbojkarji v srednjeevropski ligi Mevza so turnirji drugega kroga tega tekmovanja z enajstimi klubi iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Slovaške. Enega od turnirjev gosti ljubljanski ACH Volley, na njem pa poleg gostiteljev igrata še Calcit Kamnik in Merkur Maribor. Prva tekma v dvorani Tivoli med ACH-jem in Calcitom je bila sinoči, druga tekma med Calcitom in Merkurjem bo danes ob 20. uri, jutri ob isti uri pa bo še tekma med ACH-jem in Merkurjem. Favoriti so ljubljanski odbojkarji, ki branijo lovoriko, doslej pa so jo osvojili že dvanajstkrat. ACH tudi vodi na lestvici, na treh tekmah je trikrat zmagal in ima devet točk, Calcit na drugem mestu je prav tako trikrat zmagal in ima osem točk, tretja je avstrijska Zadruga Aich/Dob s sedmimi točkami, četrti pa je s šestimi točkami Merkur, ki je odigral dve tekmi - s po 3:0 je premagal avstrijski Amstetten in hrvaško Murso. Za razliko od prejšnjih sezon v letošnji ne bo sklepnega turnirja štirih najboljših ekip, ampak se bodo najboljše štiri ekipe pomerile na dveh polfinalnih tekmah, zmagovalca pa še na finalni.

"Tekmovanje v ligi Mevza smo začeli z dvema zmagama, kar je spodbudno. Pred nami je turnir v Ljubljani, po kakovosti ekip zagotovo najzahtevnejši, saj bosta na drugi strani mreže stali najboljši ekipi v tem tekmovanju, ki izstopata v vseh pogledih. Na obeh tekmah želimo prikazati hrabro in dobro igro, najboljšo, kar jo zmoremo. Z našimi mladci se bomo borili za vsako točko, take tekme so pravšnje zanje, saj lahko uživajo na igrišču in z igro dokažejo, da dosedanji trud ni bil zaman," je pojasnil trener Merkurja Sebastijan Škorc. "Turnir je priložnost, da potrdimo našo kakovost. Čeprav imamo nekaj težav s poškodbami igralcev, te ne bi smele biti ovira, da dosežemo cilj - dve zmagi. Poškodbe so posledica velike obremenjenosti odbojkarjev, saj igramo v ligi prvakov, državnem prvenstvu, pokalnem tekmovanju in Mevzi. Na srečo imamo kakovostne zamenjave. Naš cilj pa je obramba naslova," je odločen trener ACH Volleyja Radovan Gačić. "Želimo prikazati kar najboljšo igro. Glede na to, da ni poškodovanih, lahko računam na vse odbojkarje. Tekmeca sta kakovostna, zato nas čaka zahtevna naloga. Naša želja je uvrstitev v polfinale tega tekmovanja," pa je dejal trener Calcita Matija Pleško

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta