Neznanci streljali v avto športnega direktorja NK Osijek

STA, Va
28.05.2024 15:29

Jose Boto je osem let delal pri Benfici kot vodja skavtske službe. Preden je januarja prišel v Osijek, je delal kot športni direktor v grškem klubu PAOK.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Incident se je zgodil blizu zgradbe, v kateri Portugalec stanuje.
Profimedia

Neznanci so ponoči v središču Osijeka streljali v avto športnega direktorja nogometnega kluba Osijek, Portugalca Joseja Bota.

Boto je danes sporočil, da je dogodek zanj samo dodatna motivacija, da ostane v klubu. Incident sta ostro obsodila tako Hrvaška nogometna zveza (HNS) kot NK Osijek. Policija dogodek še preiskuje.

"Ne pade mi na pamet, da bi zapustil mesto in klub, to mi daje samo dodatno motivacijo," je za skupnost na družbenem omrežju Facebook Bijelo-plava birtija, ki spremlja dogajanje v NK Osijek, sporočil Boto.

Hrvaška policija je popoldne sporočila, da so prijavo o prestreljenem avtu v središču Osijeka prejeli ob 8.57. Pojasnili so, da so streli poškodovali prednje vetrobransko steklo na osebnem avtomobilu, ki ga uporabljajo zaposleni v klubu. Dodali so, da preiskava še poteka.

Avto so po pisanju hrvaškega spletnega portala Index prestrelili na parkirnem mestu blizu zgradbe, v kateri stanuje Boto. Boto je v ponedeljek odletel na oddih na Portugalsko, njegov sodelavec Alfredo Almeida pa je avto parkiral na parkirnem mestu, kjer ga Boto parkira tudi sicer. Almeida je bil po pisanju Indexa tudi prvi, ki je opazil strele.

V HNS so najostreje obsodili incident. Napovedali so, da bodo zagotovili maksimalno podporo Botu in klubu, ter opozorili, da so takšna sporočila in zločini absolutno nesprejemljivi in nedopustni. Iz Osijeka so  sporočili, da so zgroženi nad incidentom, in izrazili vso podporo Botu ter pozvali vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o dogodku, naj se obrnejo na policijo.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta