Novi selektor nogometašic: Zmaga je naš glavni cilj

ŠR, STA
18.09.2023 19:50

Saša Kolman je na klopi slovenske reprezentance nasledil Boruta Jarca, v petek bo nogometašice že vodil na prvi preizkušnji lige narodov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdanji vodja akademije slovitega Reala izpostavlja velik potencial reprezentantk.
Luka Vovk

Novi selektor slovenske ženske nogometne reprezentance je začel delati. Saša Kolman, ki je na klopi nasledil Boruta Jarca, izpostavlja velik potencial članic ekipe, danes je z njimi opravil prvi trening, v petek pa ga čaka že prvi tekmovalni izziv. Slovenke bodo s tekmo proti Čehinjam v Krškem začele tekmovanje v drugem kakovostnem razredu lige narodov, kjer jih v skupini B4 čakajo še dvoboji proti Belorusiji ter Bosni in Hercegovini.

"Zmaga je naš glavni cilj, drugače ne znam delati. Želim si, da tako razmišljajo tudi igralke. Bo pa ta del lige narodov do konca leta pomemben za spoznavanje, da si ustvarim sliko. Imamo mlado ekipo, potencial je zelo velik in prepričan sem, da lahko dekleta dajo še več. Nekatere poznam s seminarjev, ogledal sem si tudi nekaj tekem in sem bil prijetno presenečen, res se veselim dela," je pred prvim treningom na Brdu pri Kranju povedal Saša Kolman.

Luka Vovk

Njegov predhodnik Jarc je odstopil po odprtem pismu igralk, v katerem so opozorile na slabe razmere v reprezentanci. Kolman, ki ima za sabo 15 let dela v tujini - med drugim je bil trener avstralske ekipe South Melbourne, leta 2019 pa je v Združenih arabskih emiratih prevzel dolžnosti vodje akademije slovitega madridskega Reala -, se je seznanil z zgodovino spora, z Jarcem pa še ni govoril. "Za vse sem izvedel iz medijev in bi bilo napačno, da bi to sedaj komentiral. Želim, da obrnemo nov list in se osredotočimo na nadaljnje delo v ekipi," je izpostavil 39-letnik, ki mu bosta v strokovnem štabu pomagala pomočnika Nuša Ladinek in Matej Mavrič Rožič ter še trener vratarjev Mladen Dabanović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta