(ODBOJKA) Mariborčani so si zagotovili želeno tretje mesto

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
26.02.2023 09:51

V tekmi 20. kroga državnega prvenstva so se odbojkarji Merkurja veselili nove zmage

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odbojkarji Merkurja so bili večkrat uspešni v bloku.
Igor Napast

Mariborski odbojkarji so si po tekmi 20. kroga državnega prvenstva oddahnili. V dvorani Tabor so s 3:1 (25:22, 27:25, 25:27, 25:17) premagali šestouvrščeni Salonit Anhovo in si krog pred koncem prvega dela prvenstva zagotovili želeno tretje mesto.

"Salonit ni naivna ekipa, to se je pokazalo zlasti v tretjem nizu. Sicer pa smo v nizih, ki smo jih dobili, igrali dobro, čeprav so bila v igri nihanja. Prihajajo še bolj zahtevne tekme, tako da je zmaga dobra popotnica," je pojasnil trener Merkurja Sebastijan Škorc. "Fantom kljub porazu nimam česa zameriti. Igrali so borbeno in zavzeto, še posebej v tretjem nizu. Žal so bili v nekaterih obdobjih tekme premalo zbrani in odločni," je izjavil trener Salonita Rade Dačović.

Gostitelji so že v uvodnih minutah prvega niza nakazali veliko željo po zmagi, saj so zaigrali zbrano in odločno in povedli 9:3. Toda v nadaljevanju njihova igra ni bila več tako dobra in primorska ekipa se jim je približala na dve točki. Sledil je novi nalet mariborske vrste z vodstvom 15:10 in 20:14, ki pa primorskih odbojkarjev ni zmedel, po nekaj uspešnih akcijah so se v končnici približali na dve točki (23:21), zasuk pa jim ni uspel.

Žiga Donik je bil v napadalnih akcijah zelo učinkovit.
Igor Napast

Štajerci so tudi v drugem nizu imeli pobudo in si priigrali vodstvo 13:9, ki pa ni trajalo dolgo, kajti Primorci so ujeli ritem igre in pri 15:15 prednost ekipe na drugi strani mreže izničili. V končnici je bil rezultat še nekajkrat izenačen, pri vodstvu 24:23 so gostje zapravili prvo sklepno žogo za zmago v nizu, pri 25:24 drugo, nato pa so gostitelji dosegli tri točke zapored in osvojili niz.

Zaostanek v nizih ni zmedel odbojkarjev Salonita, ki so v tretjem nizu zaigrali še bolj zbrano in zanesljivo in povedli 13:10. Pred končnico pa je prednost splahnela in v prelomnih trenutkih se je vnel boj za vsako točko, štajerski odbojkarji so zapravili dve žogi za zmago, primorski pa so izkoristili prvo prednost in osvojili niz.

V četrtem nizu je mariborska ekipa stvari postavila na svoje mesto. Od prve minute je narekovala ritem igre in z domiselnimi akcijami v polju in ob mreži nizala točke za točko, povedla 20:12 in mirno pripeljala tekmo h koncu.

V ekipi Merkurja je Žiga Donik dosegel 24 točk, po 18 sta jih dosegla Connor McConnell in Rok Bračko, v ekipi Salonita je Mohamed Ikhbayri dosegel 21 točk, Jernej Vrtovec pa 18.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta