Odbojkarji po koronapremoru spet na parketu, a ko zazvoni telefon, trener pomisli na najslabše

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
13.11.2020 08:01

Mariborski odbojkarji bodo po tritedenski prekinitvi tekmovanj danes odigrali prvo tekmo. "Covid-19 je lovke stegnil tudi med naše odbojkarje, toda ne tako hudo, da bi kateri izmed njih moral v bolnišnico. Šlo je bodisi za povišano telesno temperaturo bodisi slabše počutje," pravi trener Sebastijan Škorc

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sebastijan Škorc: "Covid-19 je lovke stegnil tudi med naše odbojkarje"
Andrej Petelinšek

Potem ko je Odbojkarska zveza Slovenije zaradi koronavirusa z 22. oktobrom prekinila vsa tekmovanja, je pred dnevi sklenila, da se po treh tednih premora odbojka spet lahko vrne na igrišča. Prvi tekmi bosta že danes - v 10. krogu ženske lige bosta v Šempetru igrali ekipi tamkajšnjega Sipa in novogoriškega GEN-I, v dvorani Tabor pa se bo ob 19. uri začela tekma 5. kroga srednjeevropske lige Mevza med Merkurjem Maribor in avstrijskim klubom Aich/Dob. Mariborčane čaka v nedeljo ob 18. uri v dvorani Tabor še tekma 10. kroga državnega prvenstva, v kateri se bodo udarili z ekipo Hiše na kolesih Triglav Kranj. Druge prvoligaške tekme bodo jutri.

"Covid-19 je lovke stegnil tudi med naše odbojkarje, toda ne tako hudo, da bi kateri izmed njih moral v bolnišnico. Šlo je bodisi za povišano telesno temperaturo bodisi slabše počutje. Vsi odbojkarji so bili testirani, nekaj jih je moralo v samoizolacijo, tako da so treningi občasno potekali v okrnjeni igralski zasedbi. S prizadevnostjo fantov sem zelo zadovoljen, trde treninge so dobro prenašali, vsi tudi nestrpno čakajo, da dobro pripravljenost prenesejo na igrišče," je optimist trener Merkurja Maribor Sebastijan Škorc.

Priložnost, da po treh tednih pokažejo, koliko so napredovali v igri, se mariborskim odbojkarjem ponuja na današnji tekmi lige Mevza. "Tudi sam sem radoveden, kako jim bo šlo od rok. Prepričan sem, da bodo zaigrali po najboljših močeh, željni so igranja in dokazovanja, in če bodo zaigrali tako, kot znajo, potem ni bojazni, da ne bi nadaljevali serije sedmih zmag, ki smo jih dosegli pred prekinitvijo. Zaradi prekinitve se obeta močno zgoščen tekmovalni ritem, čakajo nas po tri tekme na teden, kar bo zelo utrujajoče za igralce. Še dobro, da nihče ni poškodovan, kar pa se že jutri lahko spremeni. Tudi virus ne počiva, in kadar mi zazvoni telefon, najprej pomislim na najslabše, da me kateri od odbojkarjev želi obvestiti, da je pozitiven na koronavirus," je dodal Škorc, ki razmišlja tudi od nedeljski tekmi proti Kranjčanom. "Ekipa Triglava je zelo kompaktna, ima nekaj zelo dobrih odbojkarjev, po poškodbi se je soigralcem pridružil še izkušeni Andrej Štembergar Zupan, tako da nas čaka zahtevna tekma. Toda če želimo ostati pri vrhu lestvice, potem si spodrsljaja ne smemo privoščiti. Škoda, da bomo igrali pred prazno tribuno," je dejal trener trenutno drugouvrščene ekipe na lestvici državnega prvenstva.

Ko je razigran Uroš Planinšič, je njegovim soigralcem veliko lažje.
Andrej Petelinšek

Čeprav je današnja tekma lige Mevza za mariborske odbojkarje pomembna, je nedeljska proti Triglavu še pomembnejša. S tem se strinja tudi pomembni član udarne šesterke Uroš Planinšič. "Med tekmovalnim premorom smo pilili tehnične prvine igre in trenerjeve taktične zamisli igre, žal pa na treningih zaradi virusa nismo bili vselej kompletni. Kljub temu je za nami uspešno obdobje, v katerem smo pogrešali tekme. Ponuja se nam priložnost, da dokažemo, da je naša pripravljenost še boljša, kot je bila pred prekinitvijo. V nadaljevanje sezone zrem z optimizmom," je razložil organizator igre mariborske ekipe, ki ga je, kot je še dodal, koronavirus na srečo za zdaj zaobšel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta