Odbojkarska liga Mevza: Lukna pripravljena na zanimive obračune

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
24.01.2023 05:31

Trener bankirk Bruno Najdič upa, da bodo njegove igralke po dveh tekmah igrišče zapuščale z nasmehom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lahko se zgodi, da bo mariborska ekipa zaigrala brez pomoči Monike Potokar.
Igor Napast

Mariborski privrženci ženske odbojke bodo od danes do vključno četrtka v dvorani Lukna lahko spremljali tekme turnirja srednjeevropske lige Mevza. Ob ekipi Nove KBM Branika bosta na igrišče stopili še vrsti Calcita Kamnik in madžarskega kluba Bekescsaba. Gre za tri ekipe, ki so že osvajale ligo Mevza, Nova KBM Branik je bila zmagovalka štirikrat, Calcit in Bekescsaba pa po dvakrat.

Na lestvici s tremi zmagami v treh tekmah vodi Bekescsaba, devet točk iz štirih tekem ima drugouvrščena Mladost Zagreb, pet na tretjem mestu iz treh tekem ukrajinski Prometej Dnipro, ki zaradi razmer v Ukrajini igra v češki ligi, pet točk iz štirih tekem, po eni zmagi s 3:0, dveh porazih z 2:3 in enem z 1:3 ima tudi Nova KBM Branik, Calcit na petem mestu pa je do zdaj odigral zgolj eno tekmo in ima tri točke.

Mariborčanke se bodo v uvodni tekmi turnirja danes ob 18. uri udarile s Kamničankami, že vrsto let največjimi tekmicami v državnem prvenstvu. Gorenjkam gre za zdaj bolje, a se je razmerje moči po vrnitvi Ize Mlakar v štajerski klub močno uravnovesilo. Že današnja tekma bi lahko dala vsaj delni odgovor, kolikšna je kakovostna razlika med ekipama.

"Možnosti, da se uvrstimo na četrto mesto in zaigramo v polfinalu, so, a neznatne. Tudi šest točk, ki jih lahko osvojimo v obeh tekmah v Lukni, nam ne zagotavlja nastopa v polfinalu. Moja želja je, da dekleta v obeh tekmah prikažejo čim boljšo igro, kakšen bo točkovni izkupiček, pa je težko napovedovati," pravi trener bankirk Bruno Najdič, ki z izbranimi besedami govori o tekmicah. "Zavedamo se, da sta madžarska in kamniška ekipa objektivno boljši od naše, a to ne pomeni, da sta nepremagljivi. Verjamem, da bodo naša dekleta naredila vse, da z nasmehom zapuščajo igrišče po obeh tekmah. Nekaj skrbi povzroča lažja poškodba kapetanke Monike Potokar - in šele pred tekmo proti Calcitu bo jasno, ali bo lahko zaigrala," dodaja Najdič.

Razpored tekem v Lukni - danes ob 18. uri: Nova KBM Branik - Calcit; jutri ob 18. uri: Calcit - Bekescsaba; četrtek ob 18. uri: Nova KBM Branik - Bekescsaba.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta