Oddahnil si je predvsem Hrobat

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
18.02.2024 16:45

Slovenski domet v hitrih disciplinah je daleč od tistega, ki smo ga nekoč že bili vajeni, a krivulja se je konec tedna po zaslugi Ilke Štuhec in Mihe Hrobata vendarle nekoliko dvignila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Hrobat si je z 11. mestom zagotovil nastop na finalu sezone v Saalbachu.
Reuters

S sobotnima smukaškima preizkušnjama so lahko v slovenski reprezentanci zadovoljni. Glede na manko vrhunskih rezultatov sta deseto mesto Ilke Štuhec v švicarski Crans Montani, še bolj pa 11. rezultat Mihe Hrobata v norveškem Kvitfjellu prišla kot obliž na rano. "S smučanjem ne morem biti v celoti zadovoljna, saj mi zgornji del povzroča prenekatero preglavico. Poskusila sem, a premalo napadla in odnesla premalo hitrosti," je sicer po svoji letošnji tretji uvrstitvi med najboljšo deseterico povedala Mariborčanka, ki je po drugem merjenju časa zaostajala že za 1,32 sekunde, a nato pred vstopom v tehnično zahtevnejši drugi del proge vendarle našla prave drsalne občutke. Na tretjem merjenju vmesnega časa je bila celo najhitrejša.

Sobotni ženski smuk si bosta precej bolj kot 33-letna Mariborčanka zapomnili Italijanka Marta Bassino, ki se je, roko na srce, tudi zaradi nekoliko mehkejše proge, ta se je na soncu nato še dodatno mehčala, veselila prve smukaške zmage, in smučarka iz Bosne in Hercegovine Elvedina Muzaferija. Varovanka slovenskega trenerja, nekoč reprezentanta Aleša Brezavščka je s startno številko 28 prišla do izjemnega četrtega mesta, najboljše uvrstitve v karieri. 

S svojo smukaško predstavo je bil bolj kot Štuhčeva zadovoljen Hrobat, ki je vožnjo ocenil za kar dobro, z nekaj manjšimi napakami. Vesel je bil tudi zaradi dejstva, da je končno tudi na drsalni progi v Kvitfjellu, ki mu sicer ne ustreza najbolj, našel prave občutke. Na progo se je podal s ciljem, da smuča dovolj hitro, da se v skupnem seštevku uvrsti med najboljših 25, ki jih v drugi polovici marca čaka finale svetovnega pokala v avstrijskem Saalbachu. "Vedel sem, da bom moral zelo dobro smučati, saj so okoli mene v skupnem seštevku le smučarji, ki so bili zelo hitri, a uspelo mi je," je po tekmi, ki jo je dobil Švicar Niels Hintermann, dejal Hrobat. Poudariti velja tudi dejstvo, da je na 11. mestu zaostal zgolj 0,89 sekunde in da so se tekmovalci od 6. do 18. mesta zvrstili v vsega 26 stotinkah razlike. Preostali Slovenci, Martin Čater, Nejc Naraločnik in Rok Ažnoh, se niso uvrstili med dobitnike točk.

Drugače je bilo na nedeljskih superveleslalomih, znova se namreč nikomur ni uspelo uvrstiti med dobitnike točk, ob čemer ni nezanemarljiv podatek, da so moški na dosedanjih šestih superveleslalomih zbrali vsega pet točk (vse Čater), ženske oziroma bolje rečeno Ilka Štuhec pa ima(jo) po prav toliko preizkušnjah 16 točk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta