(ODZIVI) Maribor evropsko popotovanje začel brez golov: Ko ne izkoristiš priložnosti, ne moreš biti miren

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
06.07.2022 23:11

Realizacija (še) šepa, a trener vijoličastih Radovan Karanović verjame, da ima njegova ekipa še vedno dobre možnosti, da se uvrsti v drugi predkrog lige prvakov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dvoboj v Ljudskem vrtu ni dal zmagovalca.
Andrej Petelinšek

Priložnosti dovolj, gola pa nobenega. Z remijem 0:0 so nogometaši Maribora v Ljudskem vrtu sklenili prvo tekmo prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Šahtjorju iz Soligorska. "Ko si proti ekipi, ki je v tekmovalnem ritmu, ustvariš pet, šest takih priložnosti ne zadeneš, ne moreš ostati miren. Lahko nam je žal, da nismo vsaj ene izkoristili," je ocenil trener vijoličastih Radovan Karanović, a poudaril, da ima njegova ekipa še vedno lepe možnosti za napredovanje v drugi krog.

Če je v obrambi in v osrčju zvezne vrste stavil na stare, že preizkušene moči, so v napadu dobili priložnost novinci. Ob staroselcu Ninu Žuglju so začeli Ivan Brnić, Marko Božić in Roko Baturina. Slednji se je znašel v najlepših priložnostih. V finišu prvega polčasa ga je v protinapad s podajo poslal Jan Repas, a mu je zaključek, vsaj natančen, preprečil branilec aktualnih beloruskih prvakov Gleb Ševčenko. Še v lepšem položaju za zaključek se je Baturina znašel v 55. minuti. Marko Božić se je postavil v blok, ko je želel Ardit Krymi z izbijanjem prekiniti napad Maribora, avstrijski Hrvat je odbitek spremenil v lepo priložnost za novega prvega napadalca, ki pa je z levico tresnil mimo gola.

Na prvi tekmi v Ljudskem vrtu ni bilo zadetkov.
Andrej Petelinšek

"Imeli smo zelo malo časa, da ujamemo formo, zadovoljni moramo biti tudi s tem, da smo si ustvarili priložnosti. Pričakujemo, da se bo fantom, ki so prišli na novo, pa tudi tem, ki so že dlje časa tukaj, slej ko prej odprlo," je o (ne)izkoriščanju priložnosti dejal Karanović. O prevetrenem napadu je še povedal: "Na prijateljskih tekmah smo začutili, da so se ujeli v napadu in zato smo tudi vztrajali s to postavo. Nismo se želeli zaleteti na silo. Fantom lahko čestitam, z izjemo prvih 20 minut drugega polčasa nismo trpeli."

Eksperiment Radovana Karanovića se ni posrečil, s povsem spremenjeno enajsterico je bil Maribor nemočen.
Andrej Petelinšek

Šahtjor je najresneje zapretil v začetku drugega polčasa, ko je z bližine poskusil Correia Da Silva, a je vratar Maribora Menno Bergsen njegov strel odbil v kot. "Pričakovali smo izenačeno tekmo, obe ekipi sta skušali prevzeti pobudo, kontrolo tekme, vse je bilo, kot smo pričakovali," nad dogajanjem v Ljudskem vrtu ni bil presenečen trener Šahtjorja Sergej Tašujev. Da se možnosti njegove ekipe za napredovanje pred povratno tekmo, ki bo odigrana prihodnjo sredo na nevtralnem terenu v turški Sakaryi, niso spremenile, je prepričan Rus na klopi beloruskega moštva: "Maribor je dobra ekipa, ima dobre igralce, tudi dobre priložnosti je imel. Vse je še pred nami. Pa tudi Mariborom."

Bi pa se, če bi vijoličasti izkoristili zadnjo priložnost na tekmi. Roku Sirku je zmanjkal le kakšen centimeter, da bi uspešno zaključil akcijo, ki sta jo začela Rok Kronaveter in Gregor Sikošek. Z glavo je žogo poslal v prečko, a pri tem po kriteriju grškega sodnika Anastasiosa Papapetrouja naredil tudi prekršek. "Zagotovo bi si želeli, da bi na povratno tekmo šli z vodstvom, a 0:0 je aktiven rezultat. Imamo lepe šanse za napredovanje," pa pred drugim polčasom slovensko-beloruskega obračuna verjame Gregor Sikošek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta