(ODZIVI) Remi, ki ne olajša dela nikomur. Pridgar dobro izkoristil ponujeno priložnost

Miha Dajčman Miha Dajčman
14.05.2023 20:38

Zdesetkani vijoličasti so se v 35. krogu prve lige v Sežani s Taborom razšli z 1:1. Maribor v zadnjem krogu za drugo mesto v prvenstvu potrebuje zmago nad Bravom in poraz Celja proti Olimpiji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Samo Pridgar je tretjič na uradni tekmi nastopil za Maribor, 20-letnik se je izkazal z nekaj dobrimi posredovanji, a prejel gol v 94. minuti. 
Leo Caharija

Maribor se je z zadnjim Taborom pomeril na razmočenem igrišču v Sežani in vse do 94. minute obračuna vodil po golu Arnela Jakupovića. Toda Kraševci, ki se borijo za obstanek v ligi, so izenačili tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom, za 1:1 je gol dosegel Dino Halilović. Trener Damir Krznar je bil zaradi poškodb svojih varovancev (Ažbe Jug, Aljaž Antolin, Josip Iličić, Marko Tolić, Marko Božić ...) in kazni (Martin Milec in Rok Sirk), ki so jih vijoličasti prejeli po finalu pokala, primoran premešati začetno enajsterico. Kader so popolnili člani mladinske ekipe Maribora Marcel Lorber, Alen Dizdarević, Anej Ferčec in Patrik Katič.

"Najprej mi pade na pamet, da ne morem ničesar zameriti svojim igralcem. Tekma je bila težka sama po sebi in zaradi naših kadrovskih težav, saj je manjkalo šest igralcev prve postave. S prikazano voljo ekipe sem zadovoljen. S kvaliteto in srečo smo povedli. Takšno tekmo bi z vodstvom 1:0 morali pripeljati do konca. Imeli smo tudi priložnost za povišanje prednosti. Na žalost obračuna nismo rešili mi, zaradi pomanjkanja izkušenj pa nam je na koncu zmanjkalo 30 sekund, da bi slavili. Toda tudi iz tega se bomo kaj naučili," je po tekmi dejal Krznar. "Ta točka nam ne pomeni veliko. Proti Mariboru je lahko igrati, ker iz igralcev potegnemo največ. Želeli smo si zmage, da bi si olajšali delo na tekmi z Gorico. Bo pa tudi točka dobra popotnica, da se sestavimo in skušamo ponoviti igro iz drugega polčasa tudi v zadnjem ligaškem obračunu v sezoni," je pogled proti dvoboju za dodatne kvalifikacije v petek proti Gorici, ko Kraševci potrebujejo zmago, že usmeril trener Tabora Dušan Kosić.

Uvodnih deset minut tekme je bilo neatraktivnih, obe ekipi sta nastopili previdno, nato pa so si tako vijoličasti kot rdeče-črni priigrali nekaj obetavnih priložnosti. Izkazala sta se vratarja Jan Koprivec in Samo Pridgar, ki je tretjič v tej sezoni dobil priložnost med vratnicama Maribora. Štajerci so bili v prvem delu najbližje golu v 30. minuti, ko je Rok Kronaveter s prostega strela zatresel okvir vrat.

Gostje so drugi polčas začeli po željah in zadeli v 46. minuti. Ivan Brnić je prodrl po levi strani in lepo podal v kazenski prostor, kjer je z glavo zadel Arnel Jakupović. Avstrijec je dosegel četrti prvenstven gol v tej sezoni, drugega za Maribor. Vipotniku, ki je imel priložnost za 21. ligaški gol že v prvem polčasu, je v 70. minuti slavje drugič na tekmi preprečil Koprivec.

Varovanci Dušana Kosića so v zadnjih dvajsetih minutah pritiskali na gol Maribora. Tudi v drugem delu je 20-letni Pridgar dvakrat preprečil, da bi gostitelji zadeli. "Pridgar je pokazal, kar o njem že vemo s treningov in iz do sedaj izkoriščenih priložnosti. Tokrat smo se odločili zanj, da vidimo, kako se bo znašel. V prvih petnajstih minutah je bil dvakrat nesiguren ob kotu, nato pa je skozi tekmo rasel," je dobro igro Sama Pridgarja ocenil Krznar.

Leo Caharija

V izdihljajih tekme pa je bil mladi mariborski vratar brez moči. V 94. minuti je Gabonec Fahd Ndzengue podal čez kazenski prostor, žoga je šla mimo dveh obrambnih igralcev Maribora do Dina Halilovića, ki je z zadnjim stikom žoge na tekmi izenačil. "Odigrali smo dobro. Ko so se postavili obrambno, smo bili potrpežljivi in uspelo nam jih je prebiti. Na koncu je zmanjkalo malo koncentracije in prejeli smo nesrečen gol, ko bi lahko tudi sam bolje posredoval. Bo pa naslednjič boljše," je po prvem nastopu v spomladanskem delu sezone dejal Samo Pridgar.

Točka Maribora na Krasu še ohranja možnosti vijoličastih, da prvenstvo zaključijo na drugem mestu. Da bi prehiteli Celje, ki zdaj beži za tri točke, potrebujejo Mariborčani v zadnjem krogu zmago nad Bravom in poraz grofov proti Olimpiji v Stožicah. "Lažje bi nam bilo, če bi zmagali v Sežani. Ne bomo pa se ozirali na to, kako bo v Ljubljani igralo Celje. Že proti Taboru smo želeli slaviti zaradi sebe, to bomo poskušali tudi proti Bravu. Na koncu bomo preštevali točke," se z bojem za drugo mesto pretirano ne zaposluje Krznar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta