(ODZIVI) Slovenke iz Lukne dvakrat poražene: Mlade upravičile zaupanje, kapetanka pa je pogrešala agresivnost

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
27.05.2024 15:25

Naše odbojkarice so v dveh tekmah zlate evropske lige v Lukni ostale praznih rok. Špankam niso bile kos v nobeni prvini, veliko bolje pa so zaigrale proti Čehinjam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lorena Lorber Fijok je proti Čehinjam dosegla 19 točk.
Sašo Bizjak

Slovenske odbojkarice, ki so se s prvega turnirja zlate evropske lige v Estoniji vrnile s štirimi točkami po zmagi s 3:0 proti Estoniji in porazu z 2:3 proti Ukrajini, so na drugem turnirju v Mariboru ostale praznih rok. Potem ko so jih v Lukni v prvi tekmi s 3:0 premagale Španke, so bile v drugi s 3:1 (25:16, 20:25, 21:25, 21:25) boljše še Čehinje. V tretji tekmi turnirja je Češka s 3:0 premagala Španijo. 

Nika Markovič je žogo večkrat udarila mimo bloka tekmic.
Sašo Bizjak

Medtem ko Slovenke Špankam niso bile kos v nobeni prvini odbojkarske igre, so proti Čehinjam zaigrale veliko bolje. Selektor, Italijan Alessandro Orefice, je priložnost za dokazovanje dal številnim mladim igralkam, ki so se mu z dobro igro oddolžile za zaupanje predvsem v drugem nizu. Z učinkovitostjo so se izkazale Lorena Lorber Fijok (19 točk), Nika Markovič (17), Mirta Velikonja Grbac in Saša Planinšec (po 9), Mija Šiftar (8), v češki izbrani vrsti pa sta Helena Havelkova in Gabriela Orvošova dosegli po 18 točk. 

"V tekmi proti Čehinjam smo preizkušali različne rešitve, saj je predvsem za mlade igralke pomembno, da začutijo utrip takšne tekme na igrišču. Kar se dogaja na tekmi, je nekaj povsem drugačnega od tistega, kar počnemo na treningu. Pomembno je, da imamo na voljo čim več taktičnih rešitev in se lahko v miru pripravimo na zadnji turnir na Slovaškem, na katerem se bomo pomerili z reprezentancama Švedske in Slovaške," je pojasnil selektor.

Češka odbojkarica je našla luknjo v bloku Ise Ramić in Mirte Velikonja Grbac. Foto. Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

"Na tekmi proti Špankam je bilo premalo agresivnosti, smo pa zato bile boljše v tekmi proti Čehinjam. Z agresivno igro na prvi črti smo tekmice oddaljile od mreže in potem je bilo veliko lažje igrati blok obrambo. Spet pa je bilo v igri preveč napak. Da bi takšne tekme zmagovali, potrebujemo igralski kader, ki bo več let skupaj in bo garal," je razložila srednja blokerka in kapetanka ekipe Saša Planinšec

Vrstni red po štirih tekmah: Češka in Belgija po 12 točk, Ukrajina 11, Romunija 9, Hrvaška in Slovaška po 6, Švedska 5, Španija in Slovenija po 4, Azerbajdžan 3, Avstrija in Estonija 0. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta