(POGOVOR) Alen Šket: Že danes ali jutri bo morda spakiral kovčke

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
11.11.2020 07:30

Slovenski reprezentant, ki je v teh dneh doma v Mariboru, čaka na klic menedžerja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alen Šket je trenutno brez kluba, pogreša pa tudi reprezentanco.
Andrej Petelinšek

Med odbojkarji Merkurja Maribor, ki se prizadevno pripravljajo na nadaljevanje tekmovalne sezone, je od minulega ponedeljka spet znani odbojkarski obraz. Z Mariborčani namreč trenira 32-letni in 205 centimetrov visoki sprejemalec Alen Šket. To ne pomeni, da bo slovenski reprezentant okrepil vrste mariborskega kluba, čeprav tudi to ni izključeno.

Šket je z mariborskimi odbojkarji pod vodstvom trenerja Sebastijana Škorca in njegovega pomočnika Alena Kranjca treniral že v začetku letošnjega poletja, ko je zaradi težav z desnim kolenom po le treh tekmah zapustil poljski klub Cerrad Czarni Radom. Tedaj je tudi razkril, da bi odbojkarsko pot najraje nadaljeval v Turčiji, saj naj bi v tej deželi preživel tri zelo prijetna leta, dve leti kot igralec Fenerbahčeja in leto dni kot igralec Halkbanka. In želja se mu je izpolnila, saj je 8. julija odpotoval v Turčijo in podpisal pogodbo s prvoligaškim klubom Afyon Belediye Yüntas, ki naj bi se, kot so mu zatrdili klubski možje, potegoval za mesto v zgornji polovici lestvice turškega prvenstva.

Covid se ga je ognil

"Covid-19 je razsajal tudi v Turčiji, a takrat, ko sem odpotoval v to veliko deželo, malo manj intenzivno, zato mi po prispetju v Afyon, mesto, ki leži približno 300 kilometrov južno od Ankare, ni bilo treba v karanteno. Zaradi tega sem se takoj pridružil treningom novih soigralcev, med katerimi sta bila ob turških še dva argentinska. Na srečo se me je covid-19 pozneje, ko je spet začel močneje razsajati, ognil, sta pa bila nanj pozitivna trener in še en igralec, zaradi česar smo vsi igralci morali v dvotedensko karanteno," je včeraj pripovedoval Alen Šket. "Zaradi virusa je tekmovalni program doživel veliko sprememb, mi smo denimo odigrali enajst tekem, nekateri klubi pol manj. Po enajstih tekmah je naš klub s štirimi zmagami v drugi polovici lestvice, verjetno bo tam tudi ostal, veliko višje uvrstitve ni pričakovati. Prikazoval sem dobre igre, za spoznanje slabše, kakršnih sem sposoben, a je tega krivo tudi ozračje v klubu, ki se je slabšalo iz dneva v dan, pa tudi trener se je izgubil," je dodal Šket, ki je že ob podpisu pogodbe slutil, da ni prišel v klub, v katerem bi se dobro počutil in igral na najvišji ravni. Ko se je to potrdilo, je vodstvu kluba predlagal sporazumno prekinitev pogodbe. "Sedli smo za mizo, se dogovorili v obojestransko zadovoljstvo, tako da sem zapustil klub in se vrnil v Maribor," razloži sogovornik, ki namerava danes ali jutri opraviti preizkus na okužbo s koronavirusom. "Zaradi preventive, kajti nekaj dni pred odhodom iz Turčije sem opravil preizkus, bil je negativen, na poti v Slovenijo nisem imel nobenih težav."

Slovenska liga je zelo kakovostna

Šket je zelo zadovoljen, da lahko po vrnitvi iz Turčije trenira z mariborskimi odbojkarji. "Pomembno je, da ohranjam stik z žogo in da lahko izvajam vaje za izboljšanje telesne pripravljenosti. Kdo ve, morda me že danes ali jutri pokliče menedžer in mi ponudi novo pogodbo. Če mi bo ustrezala, bom spakiral kovčke in se odpravil novim izzivom naproti," razloži Šket in ne pozabi pohvaliti mariborskih odbojkarjev. "V igralskem kadru je prišlo do sprememb, v ekipi je nekaj novih in zelo dobrih igralcev, tudi treningi so na visoki ravni in zanimivi. Maribor ima ekipo, ki se lahko poteguje za eno od prvih treh mest v državnem prvenstvu, v katerem se z vrnitvijo nekaterih reprezentantov igra zelo kakovostna odbojka. Čeprav ACH Volley in Calcit Kamnik po denarnem vložku in kakovosti igralcev izstopata, to ne pomeni, da sta edina kandidata za naslov prvaka," je prepričan Šket, ki pogreša tudi reprezentanco. "Koronavirus je nepredvidljiv in nihče ne ve, kako dolgo bo trajal. Zaradi njega so odpovedane tudi tekme naše odbojkarske reprezentance. Glede na to, da jih je bilo v preteklih letih veliko, jih sedaj pogrešam."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta