Pred rokometno ligo prvakov: Nantes je favorit, ki se ga Celjani ne bojijo

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
09.02.2023 08:55

Pred rokometaši Celja je težka evropska naloga. Ob 20.45 jih čaka obračun proti francoskemu Nantesu, kjer se bodo skušali maščevati za oktobrski visok poraz v Zlatorogu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjani so oktobra v Zlatorogu proti Nantesu izgubili s 24:35.
Andrej Petelinšek

Osem porazov in dve zmagi imajo Celjani na računu letošnje lige prvakov. Senzaciji proti nemškemu Kielu sta sledili še dve točki proti norveškemu Elverumu. Izkupiček jih uvršča na predzadnje (sedmo) mesto na lestvici skupine B, od preboja v izločilne boje so oddaljeni tri točke. Skupinski del lige prvakov je sicer že globoko v drugi polovici, do konca so le še štiri tekme, na katerih morajo biti "pivovarji", če želijo podaljšati svoje letošnje bivanje v Evropi, biti vsaj polovično uspešni. Prva priložnost bo nocoj v Nantesu, kjer jih ob 20.45 čaka obračun s trenutno tretjo ekipo skupine in moštvom, ki jih je v začetku oktobra v domači dvorani premagalo s kar enajstimi goli razlike, kar je najvišji celjski poraz v letošnji sezoni med elito. "V Franciji nas čaka zelo zahteven nasprotnik. Nantes je jasno velik favorit tekme, vendar pa mi na gostovanje nikakor ne odhajamo z belo zastavo. Naredili bomo vse, da se domačemu moštvu dobro zoperstavimo ter od prve do zadnje sekunde srečanja odigramo po svojih najboljših močeh," pred nocojšnjim obračunom pravi krožni napadalec Matic Suholežnik.

Celjani so na zahod Francije odpotovali s popotnico zmage v domačem prvenstvu, kjer vztrajajo na prvem mestu na lestvici. Na obračunu z Nantesom, ki so ga "pivovarji" dvakrat v preteklosti že premagali, bo pomembna dnevna forma posameznikov, tudi strelsko razpoloženje Aleksa Vlaha, s 70 goli drugega strelca letošnjega najelitnejšega evropskega tekmovanja. "V Ligi prvakov nas čakajo nove zahtevne preizkušnje, vendar bomo naredili vse, da se pokažemo v dobri luči ter že na gostovanju pri Nantesu prikažemo dobro predstavo," pravi trenutno najbolj vroč igralec Celja. A svoj načrtu imajo tudi Francozi, ki po mnenju trenerja Alema Toskića veljajo za absolutne favorite. Na zadnjih štirih tekmah bodo lovili eno izmed prvih dveh mest v skupini, s čimer bi se izognili prvi fazi izločilnih bojev. Trenutno so tretji. Veliko zagona pa so jim gotovo dale tudi tri medalje, ki so jih igralci Nantesa prinesli iz nedavnega svetovnega prvenstva. Thibaud Briet je bil s Francozi drugi, Kauldi Odriozola in Jorge Maqueda pa sta bila bronasta s Španijo. Celjane po današnjem obračunu prihodnji teden v domačem Zlatorogu čaka še poslastica z Barcelono, nato gostovanje pri Kielu, 1. marca pa bodo skupinski del sklenili na obračunu z danskim Aalborgom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta