Pri komaj 37 letih je umrl nekdanji mladinski svetovni prvak v smučarski skokih

M.R.
08.01.2024 12:29

Umrl je nekdanji poljski smučarski skakalec Mateusz Rutkowski, je sporočila poljska smučarska zveza.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Meteusz Ratkowski je leta 2004 nastopil tudi v Planici.
Sašo Bizjak

Vrhunec športne kariere je Rutkowski dosegel pred 20 leti, ko je na Norveškem postal mladinski svetovni prvak. Takrat je na svetovnem prvenstvu premagal Avstrijca Thomasa Morgensterna, s poljsko ekipo pa je na tem prvenstvu osvojil tudi drugo mesto. Del ekipe je bil tudi Kamil Stoch, ki tekmuje še danes.

Kariera Matuesza Ratkowskega se je zaključila zelo hitro, saj je bil pretežak in ni bil discipliniran. Najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu je zabeležil v Zakopanah, kjer se je uvrstil na 15. mesto, poroča športni časnik Ekipa24. V Planici mu je leta 2004 uspel polet prek 200 metrov (201 meter). Končal je na 28. mestu. 

Nazadnje je nastopil leta 2006 na tekmi poletnega celinskega pokala v Velenju, nato pa so ga zaradi prevelike teže, nediscipline in alkohola izključili iz reprezentance. 

Več let je deloval kot funkcionar kluba Rutkow-ski, ki mu predseduje njegov brat Lukasz, prav tako nekdanji poljski reprezentant.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta