Primož Roglič vrača udarec: Včasih izgubiš čas, včasih pridobiš

Uroš Gramc Uroš Gramc
04.09.2022 20:50

Remco Evenepoel ni več na drugem planetu, Primož Roglič je ob koncu tedna zmanjšal zaostanek, kar napoveduje pester zadnji teden

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vse boljše se počuti Kisovčan, kar motivira tudi njegove moštvene kolege.
Epa

Ni še vsega konec, še zdaleč ne, še teden dni je pred kolesarji na 77. dirki po Španiji, Primož Roglič pa se počuti vse bolje in je ob koncu tedna zaostanek za vodilnim Remcom Evenepoelom zmanjšal za več kot minuto. Tudi tretjeuvrščeni Španec Enric Mas je v dveh gorskih etapah storil podobno, zato boj za rdečo majico spet postaja troboj. Sobotno etapo je dobil Ekvadorec Richard Carapaz, nedeljsko kraljevsko Nizozemec Thymen Arensmas. Zasavec je v vsaki sklatil nekaj nekaj deficita. Več (48 sekund) v prvem dnevu na Sierra de la Pandero, ko je bil celo v igri za zmago, vendar je ta šla v roke edinemu preživelemu ubežniku.

"Včasih izgubiš čas, včasih pridobiš. Tokrat sem bil jaz na pozitivni strani. Upam, da lahko nadaljujem v tem tempu, ker se počutim vse boljše. V nedeljo mi sicer ni šlo tako dobro, ampak sem se nekako prebil skozi. Plan je bil, da zmagamo v etapi, vendar nisem imel pravih nog," je povedal 32-letni Zasavec. V njegovi Jumbo-Vismi so spoznali, da Belgijec ni več z drugega planeta. "Če sem iskren, nisem pričakoval, da bo toliko zaostal. Ampak to je dobro za nas in ohranja dirko živo. Ima pa še kar veliko prednost, toda prvič je pokazal ranljivost in še veliko je do konca. Primož je na dobrem mestu," je dejal športni direktor nizozemskega kolektiva Grischa Niermann.

Vsi njihovi kolesarji so dobil svež veter v jadra. V soboto zvečer so malce slavili. "Primož je bil izjemno zadovoljen, vse boljše se počuti. Pokazal nam je tudi številke. Zdaj je že na svojem nivoju in motiviran za dirkanje, kar nam vsem vliva dodatno moč, da mu še boljše pripravimo teren za napad," je povedal 27-letni Chris Harper, na katerega je po odstopu Američana Seppa Kussa padlo veliko dela v gorah.

Se pa Avstralec zaveda, da etape po ponedeljkovem prostem dnevu niso tako težke, kot sta bili denimo zadnji dve, ko je šla cesta v Sierri Nevadi na kar 2512 metrov višine. "Sem sicer tak, da šele zvečer pogledam, kaj nas čaka zjutraj, toda vem, da ponovni pravi test pride šele v 20. etapi. Ampak saj bodo tudi vmes še priložnosti," Harper ne obupava.

Rdeča majica tudi ne, čeprav je še Enric Mas priznal, da zna biti Roglič v odločilnem tednu vse močnejši. "Sobota je bila zame usrana, nedelja pa niti ne, sem kar dobro obvladal zadevo, ko me je Primož napadel. Prvič sem bil v cilju tako visoko, ampak šlo mi je kar dobro. V tretjem tednu nas ne čaka kaj podobno težkega. V soboto sem še čutil nekaj posledic od padca. Vesel sem, da imamo zdaj prost dan," je povedal Remco Evenepoel.

Drugi Slovenec Jan Polanc je ob koncu tedna zdrsnil iz deseterice.

Rezultati, 14. etapa, Montoro-Sierra de la Pandera, 160,3 km: 1. Richard Carapaz (Ekvador/Ineos Grenadiers) 4.09:27 (povp. hitrost 38,6 km/h), 2. Miguel Angel Lopez (Kolumbija/Astana) +0:08, 3. Primož Roglič (Slovenija/Jumbo-Visma) isti čas ... 6. Enric Mas (Španija/Movistar) 0:36, 8. Remco Evenepoel (Belgija/Quick-Step Alpha Vinyl) 0:56, 23. Jan Polanc (Slovenija/UAE Emirates) 3:06; 15. etapa, Martos-Alto Hoya de la Mora, 152,6 km: 1. Thymen Arensman (Nizozemska/DSM) 4.17:17 (35,6 km/h), 2. Mas +1:23, 3. Lopez 1:25 ... 5. Roglič 1:44, 10. Evenepoel 1:59, 19. Polanc 6:57; vrstni red: 1. Evenepoel 56.40:49, 2. Roglič +1:34, 3. Mas 2:01, 13. Polanc 15:08.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta