Prva liga: Maribor nič več tekmec Olimpije

Miha Dajčman Miha Dajčman
05.09.2022 20:28

Olimpija po osmih krogih ostaja stoodstotna, v izgubljenem položaju ji je uspel velik preobrat za potrditev kar devetih točk prednosti pred drugim Koprom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mustafa Nukić je na zadnjih štirih tekmah dosegel pet golov.
Luka Cjuha

Po manj kot uri igre so v nedeljo v Stožicah Domžale zadele za 3:0 in zdelo se je, da bo niz prvenstvenih zmag Olimpije pod vodstvom Španca Alberta Riere le končan. Toda sodnik je s pomočjo VAR-a gol razveljavil, le nekaj trenutkov za tem pa je kdo drug kot Mustafa Nukić poskrbel za začetek velikega preobrata. "Ponosen sem na svojo ekipo. Ko je najtežje, se izkaže, kakšen značaj ima," je za Sportklub povedal napadalec zeleno-belih. Ljubljančan je zadel v 52. in 65. minuti za rajanje maloštevilnih gledalcev v Stožicah, ki so ponesli ekipo. Ko je Nuka izenačil na 2:2, je postalo jasno, da samozavestnih zmajev ni mogoče ustaviti. V 68. minuti je z golom s peto končnih 3:2 postavil rezervist Rui Pedro. Zmaga bi lahko bila še višja, čeprav se je še med polčasom zdelo, da je četa Simona Rožmana nadigrala prvouvrščene Ljubljančane.

Prav takrat naj bi se zgodilo tisto, kar je spremenilo potek obračuna. Kapetan Timi Max Elšnik in Nukić sta zasluge pripisala trenerju. "Ob polčasu nas je opozoril na stvari, ki jih počnejo Domžale, in da bo treba nekaj spremeniti," je dejal Nukić. Riera je zadel tudi z menjavo Sualehe - Rui Pedro med polčasom, ki je olajšala delo Nukiću v napadu. "To je bila zmaga značaja. Naša največja zmaga do zdaj. Lahko je zmagovati, ko vodiš. Ko zaostajaš, je precej težje. Ni se nam bilo lahko vrniti, a sem že ob polčasu v garderobi videl ekipo, ki je verjela v preobrat in zmago," je dejal trener zmajev Albert Riera.

Nukić je na zadnjih štirih tekmah prve lige dosegel pet golov (pred tem pa na 43 v zeleno-belem 13) in je drugi strelec, ima gol manj od Andreja Kotnika. Ljubljančani pa imajo pred večnim tekmecem Mariborom kar 16 točk prednosti in pred drugouvrščenim Koprom devet. "Ne gledamo Maribora, saj trenutno ni naš konkurent," je zbodel ljubljenec ljubljanske publike. Zaveda pa se, da bodo tudi zanje prišli rezultatsko manj prijetni časi, evforija je zato še pred koncem prve četrtine prvenstva nepotrebna.

Za Domžale sta v prvem delu gol dosegla Mirko Mutavčić in Ivan Durdov, razpoložen je bil tudi Ajdin Mulalić, toda to ni zadostovalo. "Zelo dober prvi polčas z naše strani. Imeli smo še nekaj priložnosti, a nas je tudi reševal vratar. Nato pa se je zgodila zanimiva stvar: naš tretji gol, kjer je šlo pri prepovedanem položaju za milimetre, je dvignil Olimpijo. Ob drugem golu Nukića in pregledu VAR-a pa so šli milimetri še enkrat na stran Olimpije. Neverjeten scenarij," se je čudil trener Domžal Simon Rožman.

Da je obračun odločil značaj, so si bili enotni Ljubljančani. "Odgovorili smo na veliko vprašanj. Do sedaj smo zmagovali, a vedno tudi vodili, zato je bilo vprašanje, kaj se bo zgodilo, ko bomo zaostajali. Nismo se predali, verjeli smo v preobrat, ker si vseskozi ustvarjamo priložnosti. Ponosen sem na fante, razočaran nad sabo, da nisem zaključil z golom za 4:2. Žoga mi je odskočila, moram pograjati vzdrževalca," se je v izjavi za Šport TV smejalo Timiju Maxu Elšniku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta