Roglič stisnil zobe in v izjemni bitki osvojil Vuelto: Zelo sem srečen, to je lep način, da končaš sezono

Uroš Gramc Uroš Gramc
07.11.2020 17:40

V 17. in zadnji gorski etapi je slovenski šampion imel še dovolj moči, da bo po letu 2019 še enkrat zmagal na dirki po Španiji, kar je doslej uspelo le še osmim kolesarjem, samo trije pa so bili v vsej zgodovini dirke še boljši.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je v dramatični 17. in predzadnji etapi dirke po Španiji ubranil prednost pred zasledovalci in še drugo leto zapored osvojil rdečo majico. Na zadnjem vzponu do smučišča La Covatilla je sicer Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos) zaostanek prepolovil, a je Slovencu ostalo 24 sekund zaloge, da bo jutri v Madridu spet slavil. Tokrat sicer brez slovenske družbe kot lani s Tadejem Pogačarjem, a tudi ob Carapazu, ki mu je vrnil za roza majico na lanskem Giru, in ob Britancu Hughu Carthyju (EF) bo zagotovo našel dovolj razlogov za veselje. Zasavec je na 75. Vuelti osvojil tudi zeleno majico za najboljšega po točkah. 

Epa

Etapo Sequeros - Alto de la Covatilla v dolžini 178 km je dobil Francoz David Gaudu (Groupama-Fdj) iz velike skupine ubežnikov, drugi je bil Švicar Gino Mäder (NTT) in tretji Španec Ion Izagirre (Astana). Carapaz (zaostanek za zmagovalcem 2:35), ki je Zasavca na 11-kilometrskem vzponu ekstra kategorije napadel dobra dva kilometra pred ciljem in si pred njim privozil 21 sekund prednosti, je bil osmi, Carthy (2:50) deveti, Roglič (2:56) pa deseti. "Vedno je dobro imeti vznemirljive finiše in ta je zagotovo bil," je dejal mož v rdeči majici. In kako je doživel zadnje tri kilometre? "Vedel sem, da če grem v svojem tempo, da bo vse v redu. In je tudi bilo. Zadeve sicer niso bile ves čas pod nadzorom, ampak na koncu moraš imeti pod nadzorom sebe in narediti svojo stvar." In kaj mu pomeni zmaga: "Zelo sem srečen, to je res lep način, da končaš sezono."

Skupni vrstni red: 1. Roglič 69.17:59, 2. Carapaz +0:24, 3. Carthy 0:47.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta