SP v smučarskem teku: Klaebo z Golbergom do zanesljive zmage, Slovenca 14.

STA, M.D.
26.02.2023 15:20

Tretja kolajna za Klaeba v Planici. Po prvem krogu sta bila Slovenca še blizu deseterice, do konca pa nista mogla slediti najboljšim.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Johannes Hösflot Klaebo je v Planici v odlični formi.
EPA

Norveška dvojica Pal Golberg in Johannes Hösflot Klaebo sta zmagovalca ekipnega sprinta smučarskih tekačev na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici. Srebro sta osvojila Italijana, bron pa Francoza. Slovenca Vili Črv in Miha Šimenc sta zasedla 14. mesto.

Po prvem krogu sta bila Slovenca še blizu deseterice, do konca pa nista mogla slediti najboljšim. Ciljno črto sta Črv in Šimenc prečkala na 14. mestu, 1:26,9 minute za zmagovalcema.

V boju za zmago sta Norvežana po štirih krogih vodila, a nista na vso moč pritiskala. Klaebo je v svoji drugi predaji sicer skrčil skupino najboljših na pet reprezentanc.

Golberg je v svojem zadnjem krogu pospešil, se najprej otresel Šveda in Kanadčana, nato pa si v zaključku pritekel še sekundo in pol naskoka pred Francozom in Italijanom ter predal svetovnemu prvaku v sprintu med posamezniki.

V boju za drugo mesto je bil Pellegrino najprej prepričljivo močnejši od Francoza, nato pa v zaključku celo ogrožal Klaeba. Vseeno je ta na zadnjem, nekoliko položnejšem vzponu pred ciljem znova močno pospešil in si nabral dovolj veliko prednost za predčasno proslavljanje.

Italijana Francesco De Fabiani in Pellegrino sta zaostala 2,5 sekunde, Francoza Renaud Jay in Richard Jouve pa že 16,5.

Za Klaeba je bila to v Planici še tretja kolajna. Drugi je bil v skiatlonu. Tako kot za Švedsko v ženski konkurenci je to tudi tretje zaporedno slavje v ekipnem sprintu za Norveško pri moških, skupno pa že šesto na SP.

Klaebo je bil del zadnjih treh zmagovitih dvojic in ima na SP že skupno osem zlatih kolajn.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta