(VEČER NA EURU) Turški navijač o Ilicaliju: Mariborčani ste lahko srečni

Miha Dajčman Miha Dajčman
20.06.2024 06:07

Pred tekmo Gruzije in Turčije v Dortmundu smo s turškimi navijači govorili o Acunu Ilicaliju, potencialnem poslovnem partnerju vijoličastih. Turke pa je zanimalo, zakaj v reprezentanci ni Mihe Zajca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Turška navijača sta navdušena nad Acunom Ilicalijem.
Turška navijača sta navdušena nad Acunom Ilicalijem.
Miha Dajčman

Pred atraktivnim sosedskim obračunom med Gruzijo in Turčijo na Westfalnu smo pred stadionom opazili več deset navijačev v dresih ali športni opremi carigrajskega velikana Fenerbahčeja. Ker ima pri 19-kratnih turških prvakih vse vidnejšo vlogo Acun Ilicali, ki je pred tedni z vijoličastimi podpisal pismo o nameri, s tem pa sta klub in milijonar opredelila skupne cilje partnerskega sodelovanja, smo o Ilicaliju povprašali turške navijače.

Pod eno od streh ob stadionu smo ogovorili moškega v jopici Fenerja. "Od nekdaj sem navijač Fenerja in poznam Acuna. Postal je član uprave Fenerbahčeja. Vem, da je tudi lastnik Hull Cityja ter mislim, da tudi Maribora," se je razgovoril in celo že odločil, da je Ilicali že prevzel Maribor. Prosili smo, da nam pove svoje mnenje o 55-letniku. "Zelo je prepoznaven v Turčiji, ustvarja veliko televizijskega programa, pa tudi v drugih državah, denimo v Grčiji. Njegov program je najboljši. Je pa tudi zelo velik ljubitelj športa, Fenerbahčeja in nogometa. Zelo ste lahko srečni, če ste navijač Maribora, ker Acun ve vse o nogometu. Ni le televizijski človek, je tudi športnik," je bil poln hvale sogovornik.

Navijača Fenerbahčeja smo prosili tudi za mnenje o Mihi Zajcu, ki je v zadnjem trenutku odpadel s seznama Matjaža Keka za Euro. "Mene pa zanima, zakaj ga ni v slovenski ekipi? Njega bi potrebovali," je bil odločen. Njegov kolega, tudi v barvah Fenerja, je dopolnil: "Iz Slovenije ste? Miha za Fener igra nekaj let, ta sezona ni bila njegova najboljša, je pa drugo in tretje leto pri nas igral odlično. Všeč nam je tudi, ker zelo spoštuje klub in navijače."

Debata je znova nanesla na Ilicalija. "Kolikor vem, postaja član vodstva Maribora. Maribor je zgodovinski klub, poznamo ga že 20 let, odkar je igral z Bešiktašem, lani pa se je pomeril s Fenerbahčejem. Veseli smo, da se je odločil za ta klub. Prepričan sem, da se bo dobro odrezal tudi v Mariboru," je medijskega magnata opisal naš sogovornik. Za konec smo se pogovorili še o možnostih Slovenije na Euru. "Tako kot Turki so tudi Slovenci med ekipami, ki se jih podcenjuje. Upam, da bomo oboji uspešni in da napredujemo," sta si zaželela sogovornika. Nadaljevala sta še z nizanjem podatkov o slovenskih športnih uspehih in dokazala, da o Sloveniji vesta res veliko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta