(VIDEO) Evropska tekma za zgodovino: V srbskem mestu 12 golov, streljanje enajstmetrovk in rdeči kartoni

M.D.
18.09.2020 10:10

Zaradi koronavirusa zelo oslabljena Steaua se je v Vojvodini namučila proti Bački Topoli, ki je prvič igrala v evropskih tekmovanjih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Srbski prvoligaš Bačka Topola je v Senti v Vojvodini gostila romunski FCSB, kot je sedanje uradno ime nekdaj zelo uspešne Steaue.  Ekipi sta v drugem krogu evropske lige odigrali tekmo, kot je v zgodovini evropskih pokalov še ni bilo. Po prvem polčasu je bilo 2:1 za gostitelje, redni del tekme se je končal z visokih 4:4. Po podaljšku je bilo 6:6, Steaua pa je napredovala po streljanju enajstmetrovk, po petih serijah je bilo 5:4. 

To je bila prva od 24.000 tekem v zgodovini evropskih nogometnih tekmovanj, na kateri sta obe ekipi dosegli šest golov. Ta tekma pa ni postregla le z velikim številom golov, ampak tudi s pestrim ostalim dogajanjem ob in na igrišču.

V ekipi romunskega prvoligaša je s koronavirusom okuženih devet nogometašev in osem članov strokovnega štaba. V Srbijo je zato odšlo samo 14 nogometašev FCSB, moštvo je vodil trener brez licence, vratar je bil 19-letni debitant Razvan Ducan, sicer četrti golman članske ekipe.

Številni preobrati

Bačka Topola je že v 15. minuti vodila 2:0, gostje so po napaki domačih izid znižali v 25. minuti. Gostitelji so napako naredili tudi v 44. minuti, ko je bil izključen levi bočni nogometaš Dejan Ponjević. Z igralcem več je Steaua izenačila v 50. minuti, že v naslednjem napadu pa je krivec za prvi gol Romunov Antolić povišal na 3:2 za Bačko Topolo. A predstavniki Srbije so naredili še eno napako, v 62. so naredili prekršek za enajstmetrovko in Romuni so izenačili na 3:3. 

Tako je ostalo do tretje minute sodniškega podaljška rednega dela, nato pa je Balaž, ki je pred tem naredil prekršek za najstrožjo kazen, dosegel še avtogol in Steaua je povedla 4:3 in zdelo se je, da bodo Romuni kljub težavam napredovali. Toda gostitelji se niso dali, kapetan Tomović je izenačil v zadnjih sekundah in tekma se je zavlekla v podaljške.

Bačka Topola ostala še brez drugega igralca

V 103. minuti so gostitelji ostali še brez drugega igralca, dve minuti za tem so Romuni povišali na 5:4. Točno dve minuti so za novo izenačenje potrebovali srbski predstavniki v evropskih tekmovanjih. V 108. minuti je Petre, eden od le treh rezervistov pri FCSB, gostom znova prinesel prednost, a tudi tokrat se Bačka Topola ni predala, z dvema igralcema manj so v 117. minuti izenačili na 6:6.

Odločale enajstmetrovke

Drama v Vojvodini se je nadaljevala s streljanjem enajstmetrovk. Nogometaši so bili natančni vse do strela nogometaša domačih Banja, njegov strel je v tretji seriji ubranil mladi vratar Ducan. Odločilen peti strel za FCSB je realiziral Mann, ki je v rednem delu tekme dosegel tri gole. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta