Vijoličasti hit desetletja: Tudi klubski didžej se mora pripraviti za tekmo

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
16.11.2020 07:00

Jasmin Handanović o glasbenem okusu v Ljudskem vrtu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jasmin Handanović je v NK Maribor več kot le vratar.
Sašo Bizjak

Vratar, mentor, most med strokovnim štabom in nogometaši … Različne vloge ima v NK Maribor Jasmin Handanović. Ena je posebna. Izkušeni vratar se je večkrat preizkusil tudi v vlogi klubskega didžeja, v slačilnici je izbiral glasbo, poskrbel za dobro vzdušje pred pomembnimi tekmami.

"Tudi to se menja z generacijami. Zdaj mogoče ni več popularno, kar je bilo še nekaj let nazaj. Sem pa rad skrbel za glasbo, izbiral sem jo tako, da se je vsakega dotaknila, ga motivirala pred tekmo. To nas je sprostilo, da na igrišču nismo bili preveč napeti. Pomagalo je," o zanimivih pripravah na tekme pravi Handanović.

Ljubljančan, ki bo 28. januarja, na isti dan kot legendarni italijanski vratar Gianluigi Buffon, dopolnil 43 let, to vlogo počasi prepušča mlajšim soigralcem. "Nove generacije morajo nadaljevati, prevzeti mojo vlogo," pravi.

Pa skrb za glasbo ni enostavna naloga. Handanović se v didžeja ni prelevil brez priprav, celo analize glasbenega okusa slačilnice je opravil. "Med tednom imamo vedno prižgano muziko, vsake toliko se pojavi kakšen nov hit, malo opazuješ, komu je kaj všeč. Paziš tudi, da se ne vrti le en stil. Da ni samo rap, dodaš nekaj housa. Ker smo zelo blizu Balkana, se zavrti tudi kakšna narodna, ki gre hitro v uho. V garderobi sem prepoznal, komu je kaj všeč, pred tekmo pa sem se skušal približati temu. Ob uspehih tudi ostane kakšna pesem v spominu. In potem se vrti nekaj časa," razkriva.

Skrbno pripravljena slačilnica vijoličastih. Kaj bodo v njej sukali, pa Jasmin Handanović počasi prepušča mlajšim.
Arhiv Večera

Se je v desetletju, ki ga je priljubljeni Jasko preživel med vijoličastimi, kakšna skladba še posebno prijela, postala hit moštva? "Težko ga je izpostaviti. Naj ostane v garderobi," je s skrivnostnim nasmeškom odgovoril Handanović. Razumljivo, glasbene motivacijske prijeme bi lahko skopirala tudi konkurenca. No, nekaj zagotovo drži. Ko v Ljudskem vrtu zadoni himna lige prvakov, priredba kompozicije Georga Friedricha Händla, Duhovnik Zadok, nihče ne ostane ravnodušen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta