Vijoličasti spet na igrišču: Po čestitkah reprezentanci na Primorsko

Miha Dajčman Miha Dajčman
22.11.2023 20:34

Jutri ob 13. uri se bo v osmini finala pokala Maribor pomeril s Primorjem, ki v drugi ligi zaseda tretje mesto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arnel Jakupović je aprila zadel za vodstvo Maribora proti Primorju.
Igor Napast

Nogometaši Maribora bodo po dvanajstih letih in pol jutri zgodaj popoldne igrali tekmo v Ajdovščini, kamor so se zaradi zgodnjega začetka tekme odpravili že nocoj. Nazadnje, 21. maja 2011, so vijoličasti na gostovanju pri takrat prvoligašu Primorju slavili deveti naslov državnih prvakov. S klubom z bogato tradicijo, ki jo je pred obračunom s Primorci izpostavil tudi trener Maribora Ante Šimundža, so se 16-kratni državni prvaki nazadnje merili aprila letos in jih v pokalu premagali s 3:1. Za vijoličaste so zadeli Arnel Jakupović, Marko Tolić in Marko Božić, za rdeče-črne pa Borna Proleta, ki si je tako kot Tolić po koncu prejšnje sezone našel novo nogometno sredino, zdaj je član Mure. Od aprila se je ekipa Milana Anđelkovića po besedah Šimundže zelo spremenila, trenutno zaseda tretje mesto v drugoligaški konkurenci in diha za ovratnik Beltincem in Nafti.

Uvodne besede na tiskovni konferenci pred pokalno tekmo so v Ljudskem vrtu namenili čestitkam slovenski izbrani vrsti. "Verjamem, da bo ta uspeh pripomogel k nadaljnjemu razvoju slovenskega nogometa in prinaša v prihodnje za vse skupaj le še dodaten motiv. S psihološkega vidika bi moral uspeh reprezentance pozitivno vplivati na slovenske nogometaše in vse, ki igrajo v naši ligi. Obenem pa pomeni zagotovo izredno zadevo za Slovenijo kot državo," je med drugim povedal Ante Šimundža.

Ko je Maribor nazadnje gostoval v Ajdovščini, je slavil deveti naslov prvaka.
Robert Balen

Enajst dni bo minilo med prvenstvenim porazom vijoličastih s Celjem in dvobojem s Primorjem. "Vnema na treningih je bila zelo dobra, sledimo smeri, ki je zastavljena. Fantje imajo ustrezen odziv, delamo na vpeljevanju avtomatizmov v igri. Spodbudno je tudi stanje glede poškodb, vsi predvideni kandidati za nastop so na voljo, seveda pa so merodajne tekme in potrebujemo rezultatsko potrditev za celotno pozitivno podobo," pravi mariborski trener. Govorice, da na Aljaža Antolina in Ishaqa Rafiuja ne računa več in da si lahko poiščeta nov klub, je zavrnil. "Vsi igralci pod pogodbo imajo možnost, da se na tekmi dokažejo in si priborijo minute," je jasen 52-letnik. Proti Primorju bodo šli Mariborčani s polno močjo, napoveduje: "Nismo v situaciji, da bi bili preračunljivi. Začetna enajsterica bo takšna, za katero menim, da je na najboljši način sposobna prenesti breme. Pokalno tekmovanje je specifično, s številnimi presenečenji, zato smo tudi vadili enajstmetrovke. Gre za klub, ki ga ne štejem kot nižjeligaša, ampak kot sestavni del slovenske nogometne zgodovine. Z njihove strani bo pristop maksimalen. Z naše mora biti najmanj takšen, ampak zahtevam še višjega."

Premor po bolečem prvenstvenem porazu s Celjem je ekipi ustrezal, je pred nadaljevanjem natrpanega klubskega tekmovalnega ritma dejal napadalec Marko Kolar. "Dobro smo opravili ta cikel in smo pripravljeni na naslednjo tekmo, ki je zdaj najpomembnejša. V pokalnih tekmovanjih se dogajajo številna presenečenja, zavedamo se, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Primorje je v vrhu druge lige in išče svojo priložnost, toda na igrišču moramo pokazati, kdo je Maribor in kdo Primorje. Bistvenega pomena bo, da se postavimo odločno, z namenom, da smo prišli po zmago. Če bomo imeli ustrezen pristop in pokazali zmagovalno miselnost, ne dvomim, da si bomo zagotovili napredovanje," pravi Hrvat, ki so ga v tej sezoni pestile poškodbe. "Vesel sem, da sem po poškodbi in operaciji meniskusa vrnil v delovni ritem in zdaj tudi v tekmovalnega. Seveda bi si kot napadalec želel še kakšen gol več, zato počnem vse, da bi mi uspevalo, in upam na uspešno nadaljevanje sezone," pravi 28-letnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta