Zaključek sezone ATP: Finale že v polfinalu

Uroš Gramc Uroš Gramc
18.11.2023 06:30

Že danes v Torinu obračun Đoković - Alcaraz, a Sinner je tisti, ki ne pozna poraza

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Španec je v Italiji skromno začel, toda igra vse boljše.
Reuters

Že v polfinalu zaključnega turnirja sezone ATP v Torinu (nocoj ob 21. uri) bomo spremljali dvoboj številke ena in dve na svetu, Srba Novaka Đokovića in Španca Carlosa Alcaraza. Prvi se lahko Italijanu Janicku Sinnerju zahvali, da je v zadnjem dvoboju zelene skupine domov poslal Norvežana Holgerja Runeja, drugi pa si je tudi šele s slavjem nad Rusom Danilom Medvedjevim zagotovil najboljšo četverico. Ob tem scenariju je bil sinočnja zadnja partija v rdeči skupini med Nemcem Alexandrom Zverevom in Rusom Andrejem Rubljevim zgolj revialnega pomena.

"Pred mano je največji izziv, Đoković je na tem turnirju zmagal šestkrat. Le šest dvobojev je letos izgubil, neverjeten je. Potrudil se bom, da bom igral najboljše in da bom užival, kot sem danes. Pripravljen sem," je po gladki, že tretji letošnji zmagi nad Medvedjevim (ob le enem porazu) dejal Carlos Alcaraz. V Italiji je 20-letni Španec začel skromno in izgubil z Nemcem, a nato stopnjeval igro in premagal oba Rusa. Tudi sedem let starejšega Medvedjeva, ki je bil do včeraj zelo prepričljiv. "Njegov 'return' je neverjeten in pritisne nate. Hotel sem biti agresiven, hiter, prihajati k mreži, kar smo vadili v zadnjem času. To je moja igra, tako hočem igrati, a najpomembnejše je bilo, da sem ostal psihično močan in zadržal servis, ko sem se mučil. To je bilo ključno," je povedal Španec. Z Đokovićem ima razmerje zmag in porazov 2:2, trikrat sta se pomerila letos. Slavil je v finalu Wimbledona, Srb v polfinalu Roland Garossa in v boju za lovoriko nazadnje v Cincinnatiju.

Še več zanimanja bo, vsaj kar se tiče domačega občinstva, požel popoldanski polfinale (ob 14.30). Medvedjev ima bistveno boljšo statistiko medsebojnih obračunov (6:2), a kaj ko je proti pet let mlajšemu Italijanu izgubila zadnja dva. Janick Sinner je še edini v Torinu s samimi zmagami, zadnja mu niti ni bila potrebna. "Proti Runeju še nisem zmagal, zato sem se potrudil. Zame je bilo zelo pomembno, da se umirim po zmagi nad Novakom," je dejal italijanski up, ki je tudi Đokovića premagal šele prvič in v Torinu najbrž še ni rekel zadnje.

Rezultata: Sinner (Italija/4. nosilec) - Rune (Danska/8.) 6:2, 5:7, 6:4; Alcaraz (Španija/2.) - Medvedjev (Rusija/3.) 6:4, 6:4. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta