Zasledovalci grofov grešijo: Aluminij do točke v Stožicah

mark
29.10.2023 20:36

Grofi, ki so že v petek s 3:1 premagali Domžale, bodo v nov teden krenili s šestimi točkami prednosti pred prvim zasledovalcem, Koprom, in osmimi pred tretjo Olimpijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aluminij je v Stožicah celo zadel, a je bil gol Sandra Jovanovića po intervenciji VAR-a razveljavljen. 
Aleš Fevžer

Nogometaši Celja so po 14. krogu prve lige še trdneje na prvem mestu na lestvici. Grofi, ki so že v petek s 3:1 premagali Domžale, bodo v nov teden krenili s šestimi točkami prednosti pred prvim zasledovalcem, Koprom, in osmimi pred tretjo Olimpijo.

Koper je na Bonifiki remiziral z Bravom. Prednost, ki jo je Primorcem v 32. minuti prinesel kazahstanski reprezentant Ramazan Orazovv, je v 58. minuti izničil 19-letni Matic Ivanšek, ki je prvencu proti Mariboru dodal še svoj drugi gol med prvoligaši. Obe ekipi sta imeli v finišu tekme priložnost za zmago, a je napadalec Brava Matej Poplatnik z volejem s 35 metrov zadel prečko, Enej Jelenič pa je na drugi strani zadel vratnico.

Olimpija je v Stožicah iztržila le točko za remi brez golov proti Aluminiju. Glede na prikazano na igrišču, ne bi bilo nič nenavadnega, če bi šumarji iz Stožic odnesli zmago. Sandro Jovanović je celo zadel, a so sodniki po intervenciji VAR-a gol razveljavili zaradi prekrška nad branilcem Olimpije Justasom Lasickasom. Se pa VAR ni oglasil prej, ko je Raul Florucz v kazenskem prostoru vlekel za roko Filipa Kosija. Če si je Olimpija že pripravila priložnosti, je odlično posredoval 17-letni vratar Aluminija Jan Petek. Jovanović je bil znova blizu zadetka v 75. minuti, a je njegov poskus z roba kazenskega prostora končal v vratnici.

"Ponosen sem na ekipo, na taktično disciplino. To je proces za mlade igralce. Vsi imajo nek problem z mladimi igralci iz Slovenije, mi pa smo jih imeli tokrat 14 v kadru. Tu ne iščem alibija, želim, da igrajo naprej in da kot ekipa pridejo do rezultata," je točko iz Ljubljane za Sportklub podčrtal trener Aluminija Robert Pevnik. "Zopet smo razočarali. Fantom nima česa očitati glede želje, je pa res, da smo narobe igrali. Prepočasi. Igrišče je bilo težko, nasprotnik je bil velikokrat z vsemi igralci za žogo, a če hočemo biti Olimpija in nositi ta dres, moramo igrati drugače," pa je bil odkrit novi trener Olimpije Zoran Zeljković.

Da se je tudi tekma med Radomljami in Muro končala brez zmagovalca, je v 92. minuti poskrbel Sandi Nuhanović. Vezist mlinarjev je v sodniškem podaljšku za učinkovit zaključek izkoristil podajo N'Landuja. Še bolj kot gola – Muro je v 25. minuti v vodstvo odpeljal Dardan Shabanhaxhaj – je tekmo ob Kamniški Bistrici zaznamovala poškodba Emirja Velića v peti minuti. Vratar Radomelj je po trčenju s Shabanhaxhajem izgubil zavest. Kot poroča Ekipa, je 28-letnik, ki je prvo pomoč dobil od soigralcev, že zavestnega pa so ga oskrbeli reševalci, utrpel zlom nosu, lažji pretres možganov in razbito ustnico. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta