Knjižnica Lenart: Razstavljajo lenarške rokodelke

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
08.04.2024 05:30

Razstavo so postavile na materinski dan, 25. marca, in jo dopolnile z izbranimi mislimi o materinstvu iz knjig.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razstava izdelkov "mojstrovalk" v knjižnici Lenart
Aleksandra Papež

Udeleženke ročnodelske skupine Izobraževalnega centra Slovenske gorice, ki deluje pri Razvojni agenciji Slovenske gorice, so pripravile praznično razstavo v Knjižnici Lenart. Postavile so jo na materinski dan, 25. marca, in jo dopolnile z izbranimi mislimi o materinstvu iz knjig. Na ogled so prti, prtički, volnene nogavice in drugi kosi oblačil ter dekorativni izdelki. Lenarške mojstrovalke, kakor jih mnogi imenujejo, se namreč poslužujejo vedno novih tehnik ustvarjanja, ki jih med rednimi tedenskimi druženji rade delijo med seboj. Njihova mentorica je Marija Razlag.

Na razstavi pa sodelujejo še Angelca Banič, Tetiana Bogdanova, Breda Čeh Ambruš, Alojzija Erman, Alenka Fekonja, Danijela Jankovič, Marija Fekonja, Terezija Habjanič, Jana Hauptman, Marija Hameršak, Olga Kamenšak, Darinka Kranvogel, Mateja Kondič, Helena Meke, Marija Pavlič, Milena Rožmarin, Anica Slana, Ivanka Slatinšek, Kristina Šalamun, Marija Štancer in Helena Vovk. Razstava je na ogled v delovnem času Knjižnice Lenart. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta