(FOTO) V cerkveni dvorani na Pobrežju razstavljali ročna dela

Branka Bezjak Branka Bezjak
03.04.2024 11:35

Društvo upokojencev Maribor Pobrežje oziroma Ročnodelska sekcija Marjetice pri društvu je pripravila razstavo, h kateri je povabila še vse ostale, ki se na Pobrežju ukvarjajo z ročnimi deli

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jajčka vseh vrst so bila med drugimi izdelki razstavljena na mizah.
Branka Bezjak

V minulih prazničnih dneh je bila v cerkveni dvorani Marije Mati cerkve na Pobrežju na ogled velikonočna razstava ročnih del. Pripravilo jo je Društvo upokojencev Maribor Pobrežje oziroma Ročnodelska sekcija Marjetice.

Članice in predsednik DU Pobrežje
Branka Bezjak

K sodelovanju so povabili še druge, ki se v Mestni četrti Pobrežje ukvarjajo z ročnimi deli, je pojasnila članica sekcije Darja Simonič Berden. Sodelovali so Osnovna šola borcev za severno mejo, OŠ Toneta Čufarja, župnija Pobrežje, VDC Sonček, Senecura Maribor, Dom Danice Vogrinec. Na mizah so predstavili pestro paleto raznih izdelkov, od umetnih jajčk, izdelanih iz raznih materialov, in pravih, kokošjih, pobarvanih v različnih tehnikah, raznih zajčkov, pa tudi številne vezenine in kvačkane izdelke, rože in druge izdelke iz papirja ...

Velikonočna razstava ročnodelskih izdelkov cekrvena dvorana Pobrežje cerkev DU Pobrežje
Branka Bezjak

V Metulju je aktivnih petnajst članic. Dobijo se vsako sredo popoldne v prostorih DU Pobrežje, kamor vabijo tudi vse druge, ki bi bili zainteresirani, da se kaj naučijo. "Tudi osebne praznike obhajamo, gremo na kak izlet. Zmeraj se kaj dogaja, z veseljem prihajamo, tako da nam tisti dve uri mineta, kakor bi pihnil. Pustiš kakšne težave za sabo, jih odmisliš in preprosto uživaš," je povedala vodja Ročnodelske sekcije Metulj pri DU Pobrežje Rezika Muršič.

Članice skupine Marjetice so tudi dobrodelne. Ob več priložnostih so mariborski porodnišnici že podarile copatke za novorojenčke. 
Branka Bezjak

Pri DU Pobrežje imajo še veliko drugih sekcij, je povedal predsednik Zlatko Jerenko, radi bi ustanovili še pevski zbor, ki je pred leti že deloval. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta