Osveščanje o redkih boleznih: To soboto pohod z rdečimi baloni

MBK
06.03.2024 09:00

Zavod 13 in Humanitarno društvo Enostavno pomagam v soboto prirejajo Pohod z rdečimi baloni. V Mariboru in nekaterih drugih krajih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

V podporo vsem posebnim otrokom bodo tudi letos ob dnevi redkih boleznih sprehodi po vseh večjih mestih po Sloveniji. Letošnje sporočilo nosi naslov Pomagam družini. 

V Mariboru bo zbirališče v Slovenski ulici 20 ali pred bistrojem Arty ob 11. uri, kjer bodo otrokom razdelili balone, potem pa se bodo sprehodili po strogem mestnem jedru. Predvideno je, da se jim na pohodku pridruži tudi najboljši nogometaš NK Maribor Marcos Tavares, ki je nedavno zaključil svojo aktivno nogometno pot. 

Ob tem organizatorji še pozivajo: "Vabimo sorodnike, prijatelje in znance, da skočijo na pomoč po svojih močeh. Peljejo posebnega kratkohlačnika na sprehod ali mamo na mirno kavo, sorojenca pa v kino." Prvi sprehod z rdečimi baloni so v Zavodu 13 organizirali ob mednarodnem dnevu redkih bolezni leta 2015. 

Isti dan bo pohod tudi v Celju (zbirno mesto pred trgovino Koko). V Postojni bo sprehod dan prej, 8. marca, z začetkom ob 11.30 na Titovem trgu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta