Ptujski športnik leta 2023: Tudi peti naslov za Kristjana Čeha

Hojka Berlič Hojka Berlič
01.03.2024 10:00

Poleg atleta, ki je slavil med športniki, je naslov med športnicami osvojila odbojkarica Nika Milošič. Nagrado za življenjsko delo na področju športa je prejel Boris Premzl iz Kegljaškega kluba Drava Ptuj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prejemniki treh najbolj laskavih naslovov na Ptuju - od leve Boris Premzl, Nika Milošič in Kristjan Čeh
Hojka Berlič

Na Ptuju so se tradicionalno poklonili najboljšim športnicam in športnikom minulega leta. Za naslov najboljšega športnika leta 2023 v ptujski občini so se potegovali judoist Luka Perkovič ter atleta Anej Čurin Prapotnik in Kristjan Čeh. Slednji je že petič zapored naslov tudi prejel in jih v nadaljevanju kariere napovedal še kar nekaj. Čeh je lani na svetovnem prvenstvu v atletiki v Budimpešti v metu diska zasedel drugo mesto, nanizal številne zmage na tekmah diamantne lige, zmagal na tekmi za evropski pokal ter z metom 71,86 metra postavil nov osebni rekord. "Ko se ozrem nazaj, je za mano kar dobra sezona, rezultati pa kar na konstantni ravni. Dosegel sem en daljši met, osebni rekord in tudi četrti najdaljši met vseh časov. Tako da je bila sezona dobra z daljavami, a nekoliko nesrečna z mesti. Upam, da bo nova tudi v tem pogledu nekoliko boljša," je Čeh ocenil preteklo sezono.

Že v oktobru je začel priprave na novo sezono, v januarju in februarju je pet tednov treniral na Tenerifu, kjer je že preizkusil tudi zunanje mete. Glavna fokusa letošnje sezone sta znana, najprej nastop na evropskem prvenstvu v Rimu, nato pa še olimpijske igre v Parizu. "Težko rečem, na katera mesta ciljam. Rezultatsko pa si zagotovo želim metati čez 70 metrov. Vem, da bom tega sposoben, saj se bomo na obe tekmi dobro pripravili. Seveda so športne sanje olimpijska medalja, tudi zlata medalja. Priložnost letos zagotovo bo in poskusil jo bom zgrabiti," pa o novi sezoni pravi Čeh, ki sicer ocenjuje, da ptujski šport na splošno dobro napreduje, in pozdravlja, da je tudi veliko mladih športnikov, ki nizajo lepe uspehe.

Mlada odbojkarica si želi igrati v prvi postavi

Kandidatke za naslov najboljše športnice leta 2023 so bile strelka Majda Raušl, atletinja Maja Bedrač in odbojkarica Nika Milošič, ta ga je tudi prejela. Komaj osemnajstletna Milošičeva je bila kapetanka slovenske mladinske odbojkarske reprezentance, ki je zmagala na olimpijskem festivalu evropske mladine. Je stalna članica slovenske članske reprezentance, ki je igrala na evropskem prvenstvu in v kvalifikacijah za olimpijske igre. V lanski sezoni je v dresu Odbojkarskega kluba Formis dosegla največ točk v 1. državni odbojkarski ligi. Milošičeva je bila naslova najboljše športnice izjemno vesela: "Takšna nagrada je res lepa potrditev dobrega dela in tega, da sem na pravi poti." Mlada odbojkarica preteklo leto ocenjuje kot zelo uspešno: "Bilo je veliko malih zmag, zelo pa sem se razvila tudi kot igralka, soigralka." Njene želje so zaigrati v eni od močnejših evropskih lig, želi si igrati v prvi postavi in čim več minut preživeti na igrišču. "Vsekakor pa pot ni lahka, čaka me še veliko dela po fizični in tudi psihični plati. Po mojem mnenju namreč moraš biti, če želiš na visokem nivoju igrati v tujini, tudi mentalno izjemno stabilen," je še dejala Milošičeva.

Kristjan Čeh sodeluje tudi v promocijskem videu zavoda za turizem Ptuj promocijskj video.
Hojka Berlič

Nagrado za življenjsko delo na področju športa je prejel Boris Premzl iz Kegljaškega kluba Drava Ptuj, ki že več kot 30 let skrbi za razvoj ptujskega kegljanja, v katerem je s svojim strokovnim in zavzetim delom pustil neizbrisen pečat. Rodil se je leta 1952 na Ptuju ter v mladostniških letih nekaj časa treniral nogomet v Nogometnem klubu Aluminij. V srednji šoli je bil aktiven kot nogometni vratar v NK Starše, v času študija v Ljubljani pa je bil dve leti rokometni vratar v Rokometnem klubu Šentvid. Ko so leta 1972 ob domači gostilni v Staršah zgradili dvostezno kegljišče, se je prvič spoznal s tem športom in ta ga je močno pritegnil. Od takrat je hkrati tekmoval v kegljanju za Kegljaški klub Starše in v nogometu za Nogometni klub Loka-Rošnja. V ptujsko kegljanje je vstopil leta 1991, potem ko se je leto prej z družino iz Rošnje preselil na Ptuj. Leta 1992 je postal predsednik Kegljaškega kluba Drava in je na tem mestu neprekinjeno vse do danes. V tem času je klub močno napredoval. Zraven rednega kegljanja se Premzl kot aktivni član Športnega društva Center več kot 25 let ukvarja tudi z malim nogometom, zadnji dve leti s hodečim nogometom. "Predhodni nagrajenci za življenjsko delo so ptujske legende. Sam se še nimam za legendo, saj sem še vedno aktiven športnik. Mi pa seveda to priznanje godi. Ko sem se podajal v šport, se gotovo nisem z namenom, da bom dobival priznanja. Morda sem se na pot podal tudi z malo naivnosti, da bom lahko hitro kaj premaknil in bomo na Ptuju v nekaj letih dobili kegljišče. A je, ko delaš in vidiš, da je tvoje delo opaženo, to zagotovo neko zadovoljstvo, pokazatelj, da si na pravi poti, da si prav delal in da delo ni šlo v nič," je svoje občutke ob nagradi povzel Premzl.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta