Kalifornijska policija objavila posnetek, kako je pod streli umrla igralka Urgence

Za.B.
04.03.2020 13:34

Kalifornijska policija je avgusta 2018 do smrti ustrelila igralko Vanesso Marquez, zdaj pa je na spletu objavila tudi posnetek tega dejanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vanessa Marquez
Profimedia

Gre za igralko, ki je nastopala v znani in priljubljeni seriji Urgenca (angl. "ER"). Stara je bila 49 let, njena družina pa je zaradi njene smrti vložila tožbo proti mestu South Pasadena, ki naj bi bila odgovorna za njeno smrt, poroča ameriška televizija ABC. 
{twitter}https://twitter.com/southpaspd/status/1036034528320483328{/twitter}
Gre za posnetek kamere, ki jo je imel na sebi policist, ki je igralko tudi ustrelil do smrti. Na začetku posnetka policisti vstopijo v igralkino stanovanje, saj so želeli preveriti, v kakšnem stanju je. Pred tem jih je namreč poklicala in dejala, da ima napad. Policija trdi, da so za tem z njo govorili tudi zdravniki in psihiatri. 
Policisti so igralko našli v spalnici, kjer je ležala pod kupom stvari. Dejali so ji, da jo bodo odpeljali v bližnjo bolnišnico na pregled, in trdijo, da je tedaj v roke prijela pištolo, oni pa so se umaknili iz hiše. Ko so jo prosili, naj spusti pištolo, jim je dejala, naj jo ubijejo. 
Trdijo tudi, da je streljala proti njim in da so nato tudi oni odgovorili z ognjem. Policist je proti njej izstrelil osem nabojev. Dva sta jo zadela. Čeprav je na posnetku mogoče videti, da je v rokah res držala pištolo, se je pozneje izkazalo, da je imela v rokah repliko. Igralka je v bolnišnici umrla. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta