Amazon zaradi številnih kritik iz prodaje umaknil praznične izdelke z motivom Auschwitza

GR.G.
02.12.2019 12:44

Na odpiraču za steklenice, podlogi za računalniško miško in nekaterih drugih izdelkih je bilo mogoče v trgovini spletnega trgovca najti motive nemškega koncentracijskega taborišča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Spletni trgovec Amazon je po tem, ko sta Auschwitz-Birkenau Memorial in nek muzej na Poljskem na svojih twitter profilih objavila fotografije obeskov za novoletno jelko, na katerih je bilo upodobljeno koncentracijsko taborišče, le-te umaknil iz prodaje. Objava je namreč na družbenih omrežjih sprožila val neodobravanja in splošno ogorčenje.
{twitter}https://twitter.com/AuschwitzMuseum/status/1201069830553649153{/twitter}
Prodajo tovrstnih izdelkov so pri Auschwitz-Birkenau Memoriau imenovali kot neprimerno in nespoštljivo. V nekaj urah so njihovo objavo uporabniki delili več tisočkrat, na spletu pa so se ljudje spraševali, kako neki je lahko Amazon dovolil uvrstitev takšnih izdelkov v svojo ponudbo. 
{twitter}https://twitter.com/AuschwitzMuseum/status/1201445383572017152{/twitter}
Pri Amazonu so se hitro odzvali in sporne izdelke umaknili iz ponudbe. Po pisanju New York Timesa je oseba, odgovorna za stike z javnostmi pri spletnem trgovcu, potrdila umik in dejala: "Vsi prodajalci morajo upoštevati naša priporočila, če jih ne, jih sankcioniramo, tudi tako, da lahko potencialno izbrišemo njihov uporabniški račun." Amazonova pravila glede prodaje žaljivih in spornih izdelkov prepovedujejo prodajo stvari, ki so povezane s človeško tragedijo. To določilo sicer ne vključuje knjig, glasbe, videov ali DVD-jev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta