Amy Klobuchar odstopa iz predsedniške tekme v ZDA

STA
02.03.2020 20:32

Po odstopu Klobucharjeve v igri za demokratsko predsedniško nominacijo ostaja še pet kandidatov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Ameriška senatorka slovenskih korenin Amy Klobuchar je danes sporočila, da se ne bo več potegovala za demokratsko nominacijo za kandidatko na ameriških predsedniških volitvah. Svojo podporo bo namenila Joeju Bidnu.
59-letna senatorka je po navedbah ameriške televizijske mreže CNN že na poti v Dallas, kjer se bo pridružila predsedniški kampanji nekdanjega podpredsednika Bidna in z njim že drevi po krajevnem času skupaj nastopila. Tam naj bi tudi uradno odstopila od predsedniške tekme.
Klobucharjeva, ki je kandidaturo naznanila februarja lani, je umik napovedala tik pred demokratskimi volitvami predsedniškega kandidata v 14 ameriških zveznih državah naenkrat, ki so znane tudi kot supertorek, ter dva dni po volitvah v Južni Karolini. Tam je zbrala le tri odstotke demokratskih glasov.
Po odstopu Klobucharjeve v igri za demokratsko predsedniško nominacijo ostaja še pet kandidatov - poleg Bidna še senatorja Bernie Sanders in Elizabeth Warren, kongresnica s Havajev Tulsi Gabbard ter nekdanji župan New Yorka Michael Bloomberg.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta