Avstrijski letalski nizkocenovnik v stečaj

STA, M.D.
21.06.2020 13:00

Avstrijski nizkocenovni letalski prevoznik Level Europe je ta teden ustavil vse operacije in napovedal vložitev predloga za začetek stečajnega postopka. Level Europe je sicer podružnica mednarodne letalske skupine International Airlines Group (IAG), pod okrilje katere sodita tudi britanski British Airways in španska Iberia.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Level Europe je prizadela kriza brez primere, ki jo je povzročila pandemija covida-19," so ta teden po poročanju tujih tiskovnih agencij pojasnili v sicer majhni letalski družbi, ki na Dunaju zaposluje okoli 200 ljudi, v Amsterdamu pa še dodatnih 40.
Letala nizkocenovnega prevoznika, skupaj jih je šest, so prizemljena že od marca, ko je letalski potniški promet zastal zaradi koronavirusnih omejitev.
Koliko potnikov, ki imajo v rokah letalske vozovnice tega prevoznika, bo prizadetih zaradi stečaja, še ni jasno.
Level Europe je sicer začel na Dunaju delovati leta 2018, od tedaj pa se je zapletel v številne spore glede cen z drugimi nizkocenovnimi letalskimi družbami. Letel je po Evropi, IAG pa pod znamko Level opravlja tudi lete na dolge razdalje, ki jih načrtovani stečaj ne zadeva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta