Boeing zaključil testiranja programske nadgradnje, bo 737 Max že kmalu v zraku

Gregor Grosman Gregor Grosman
19.04.2019 10:36
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boeing 737 Max 8
Reuters

"Naši talentirani testni piloti so zaključili 120 testnih poletov z boeingom 737 Max. Skupno so bili v zraku več kot 203 ure z nadgrajenim sistemom MCAS," v videu objavljenem na njegovem twitter profilu sporoča prvi mož družbe Boeing Dennis Muilenburg. "Počasi se približujemo certificiranju, zaključili smo uradni inženirski test letenja, ki je bil zadnji testni polet pred certificiranjem." 
{twitter}https://twitter.com/BoeingCEO/status/1118666035039748099{/twitter}
Več kot mesec dni po drugi tragediji, strmoglavljenju potniškega letala boeing 737 Max, je celotna flota še zmeraj prizemljena. Sedaj pa so po besedah Muilenburga tik pred tem, da za letala pridobijo certifikat, ki bi jim (spet) omogočal letenje. Prvi mož Boeinga pojasnjuje, da so nadgrajeno programsko opremo preizkusili v različnih pogojih letenja, prav tako je več kot 40 od preko 50 naročnikov družine Max že imelo priložnost videti delo novega softvera na letalskem simulatorju. 
V naslednjem koraku se bodo boeingovim pilotom pridružili strokovnjaki ameriške Zvezne uprava za letalstvo (FAA), ki bodo precenili, ali MCAS sedaj pravilno deluje in ne povzroča več težav z nepotrebnim tiščanjem nosu letala navzdol med letom. FAA bo morala izdati pozitivno oceno, preden bodo letalske družbe z družino 737 Max ponovno smele opravljati komercialne lete. 

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta