Brat francoskega mladeniča, ki je umrl v policijskem pridržanju, ranjen med aretacijo

STA, Va
09.07.2023 16:05

Več francoskih levičarskih društev, sindikatov in političnih strank je v skupni izjavi pozvalo, naj ga izpustijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Francoska policija je v Parizu med shodom v spomin na mladeniča Adamo Traoreja, ki je pred sedmimi leti umrl v policijskem pridržanju, v soboto pridržala njegovega brata Youssoufa. Med aretacijo je bil ranjen v oko in so ga odpeljali v bolnišnico. Dogodek je dodatno razburil javnost

29-letni Youssouf Traore se je skupaj z okoli 2000 ljudmi v soboto udeleževal shoda v prestolnici kljub sodni prepovedi zaradi trajajočih nemirov.

Pridržan je bil na podlagi obtožb o nasilju proti javnem uslužbencu. Pariški tožilec je sporočil, da so bile obtožbe zaradi njegove poškodbe umaknjene, a hkrati pojasnil, da to še ne pomeni, da proti njemu ne bo sprožen postopek, ko pride iz bolnišnice.

Traore naj bi bil na začetku shoda na Trgu republike udaril policista, je povedal neimenovan policijski vir. Njegovo kasnejše nasilno pridržanje, med katerim se je krčevito upiral, so posneli mnogi očividci.

V odziv na aretacijo je več francoskih levičarskih društev, sindikatov in političnih strank v skupni izjavi pozvalo k izpustitvi Traoreja in še enega posameznika.

Razmere na ulicah francoskih mest so napete vse od konca junija, ko je policist med prometno kontrolo v enem od pariških predmestij ustrelil in ubil 17-letnega Nahela.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta