Člani osebja v restavraciji s hitro prehrano zaradi poljuba zmerjali lezbijki

M.R.
30.08.2019 11:22

Ženski, ki sta sicer par, sta med ponočevanjem v Nottinghamu doživeli neprijetno izkušnjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Britanski mediji danes poročajo o incidentu, ki se je zgodil v restavraciji s hitro prehrano v Nottinghamu. Lezbijki Alice Bowerman in Terri-Ann Metcalfe, prva je stara 31 let, druga pa je tri leta starejša, sta v restavracijo Marmaris prišli okoli 3.30. 
Med čakanjem sta se poljubili, a so jima člani osebja dejali, da "tega nočejo gledati". Bowermanova pravi, da jo je to razjezilo in tudi šokiralo. "Vprašala sem jih, če bi se tako odzvali tudi, če bi se poljubljala moški in ženska, in odgovorili so: 'Ne, saj je to normalno,'" je pojasnila. "Nič nezaslišanega ni bilo, samo običajen poljub - kot bi se poljubil vsak par med nočno zabavo v mestu." 
Pojasnila je, da je v istospolnih zvezah že od svojega 19. leta in še nikoli se ji ni zgodilo kaj takega. Pri tem je dodala, da se v njun prepir z osebjem ni vpletla nobena druga stranka. "V Nottinghamu sem se vedno počutila varno. Rada bi, da se zavedajo, da teh reči ne morejo govoriti," je dodala. Ob tem je spomnila, da se veliko ljudi sprašuje, zakaj so parade ponosa še vedno potrebne. Po njenih besedah so prav tovrstni dogodki odgovor na takšno vprašanje.   
Prizadeti ženski sta vse skupaj prijavili tudi policiji, ki zadevo obravnava kot incident iz sovraštva. "Žrtvama bi se radi zahvalili za prijavo in ponudili jima bomo ustrezno podporo," je sporočila lokalna policija. Časopis Independent na svoji spletni strani poroča, da so njegovi novinarji večkrat skušali pridobiti tudi odziv restavracije, a pri tem niso bili uspešni. 
Sicer pa to ni edini incident zaradi nestrpnosti do istospolnih v Veliki Britaniji. V Londonu so štirje najstniki napadli dve ženski, ker se nista želeli poljubiti na njihovo zahtevo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta