Črna gora brez vlade, kdo bo novi mandatar?

ZUR
06.02.2022 19:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zdravko Krivokapić (levo) pred glasovnajem o neazupnici 

Stevo Vasiljevic/Reuters

V Črni gori so se v soboto, potem ko je skupščina v petek zvečer izglasovala nezaupnico vladi premierja Zdravka Krivokapića, začeli pogovori o oblikovanju nove vlade. Podpredsednik gibanja URA Miloš Konatar je menil, da bi moral novi mandatar postati vodja tega gibanja in dosedanji podpredsednik vlade Dritan Abazović.

Skupščina je v petek zvečer, kot smo v Večeru predvideli, s 43 glasovi za in enajstimi proti izglasovala nezaupnico vladi. Podprli so jo poslanci gibanja URA in opozicije. Proti nezaupnici so bili poslanci Demokratske stranke (DS) in stranke Združena Črna gora.

Krivokapić v četrtek v parlamentu ni uspel z razrešitvijo Abazovića, saj poslanci niso potrdili ustreznega dnevnega reda. Krivokapić je Abazovićevo razrešitev zahteval, ko je slednji v parlament vložil zahtevo za glasovanje o nezaupnici njegovi tehnokratski vladi, ki so ji vse bolj očitali prosrbstvo. Krivokapića so sicer obtožili oteževanja sodelovanja vlade s parlamentom ter nazadovanje pri reformah in približevanju EU. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta