Čudeži po potresu: Po 198 urah rešili tri mlajše moške

A.L.
14.02.2023 09:36

Po uničujočih potresih, ki so prejšnji teden prizadeli Turčijo in Sirijo, je na jugovzhodu Turčije v zasilnih zavetiščih nastanjenih več kot 1,2 milijona ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Turški mediji poročajo, da so se v 198. uri, torej deveti dan po potresu, zgodili trije čudeži. Izpod ruševin so namreč žive potegnili kar tri mlajše moške. Gre za 17-letnega Muhammeda Ennesa in njegovega starejšega brata, ki so ju rešili v mestu Kahramanmaraş, ter 18-letnega Muhammeda Caferja Çetina, ki so ga rešili v mestu Adiyaman.

Vse so odpeljali v bolnišnico, novih informacij o njihovem zdravstvenem stanju pa trenutno ni.

Po uničujočih potresih, ki so prejšnji teden prizadeli Turčijo in Sirijo, je na jugovzhodu Turčije v zasilnih zavetiščih nastanjenih več kot 1,2 milijona ljudi, je včeraj sporočil urad turškega predsednika. Oblasti so doslej evakuirale skoraj 400.000 ljudi, vlada pa opozarja, da na prizadetih območjih pogosto prihaja do ropanja.

V najbolj prizadetih regijah v Turčiji je bilo doslej postavljenih približno 176.000 šotorov, poroča turški državni organ za upravljanje nesreč in izrednih razmer (AFAD). Na jugu države medtem gradbeni strokovnjaki izvajajo inšpekcijske preglede stavb in ocenjujejo, katere so še vedno primerne za bivanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta