Dubrovnik ostaja svobodno mesto

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
13.05.2019 05:22

Župan Mato Franković pravi, da ena najbolj prepoznavnih turističnih destinacij na svetu ne bo posegla po ukrepih za omejevanje števila gostov, še več, ponosni ohranjajo ponudbo tako kot za študentski tudi za multimilijonarski žep

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Mato Franković je župan Dubrovnika, hrvaškega mesta z okoli 44 tisoč prebivalci. V starodavno mesto, nekoč prestolnico slavne Dubrovniške republike na južnodalmatinski obali Jadranskega morja, je lani po podatkih Hrvaške turistične skupnosti prispelo 1,272.000 obiskovalcev, ki so ustvarili 4,138.000 prenočitev. Prva številka je za osem odstotkov višja kot v letu 2017, druga pa za štiri odstotke. Župana, ki je bil prej zaposlen v turistični panogi, smo vprašali, kaj si v eni najbolj zaželenih turističnih destinacij na svetu obetajo od letošnje poletne turistične sezone.
"Že lanska sezona je bila za Dubrovnik izvrstna, kajti imeli smo za več debelih odstotkov več gostov. Smo pa to pričakovali, kajti zavedamo se, da smo prišli do svojih limitov. Prav zategadelj skušamo upravljati turizem tako, da bi turistične kapacitete kar najbolj popolnili v predsezoni in posezoni. Prav tako letošnje leto že napoveduje, da bo tudi ta poletna sezona izredna."

Ronaldo raje v predsezoni

Torej rekordna?
"Pa, vsako leto je za nas turistično rekordno. A si želimo, da bi rekorde dosegali tudi v predsezonskem in v posezonskem času. "

Župan Dubrovnika Mato Franković
Neznan

Igra stanovanj

Kako pa je pri vas s stanovanji? Kako lahko domačini, predvsem mladi, pridejo do strehe nad glavo, ko pa so cene nepremičnin v Dubrovniku v zadnjih letih poskočile do neba, da ne rečem na prestol?

Boris Jaušovec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta