Facebook bo Franciji za nazaj plačal 106 milijonov evrov davkov

STA, Gr.G.
24.08.2020 18:37

Ameriški Facebook je danes privolil, da Franciji za preteklo desetletno obdobje plača 106 milijonov evrov davkov. Hkrati bo v tekočem letu plačal za 50 odstotkov več davka na dohodek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Letos bomo v Franciji plačali 8,46 milijona evrov davka na dohodek, kar je v primerjavi z lanskim letom skoraj 50 odstotkov več," so sporočili iz ameriškega velikana. Plačilo 106 milijonov evrov pa se nanaša na obdobje 2009-2018. "Naše davčne obveznosti jemljemo resno, plačujemo kar smo dolžni na vseh trgih kjer delujemo. Tesno sodelujemo z davčnimi oblastmi po svetu, da zagotovimo upoštevanje vseh davčnih zakonov in rešujemo vse spore," je sporočilo podjetja povzela AFP.
Plačevanje davka na dohodek v državi, kjer je ustvarjen, je predmet dolgoletnih sporov med ZDA in Francijo. Številna ameriška podjetja si namreč svoje sedeže v EU omislijo v državah z nižjimi davki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta