(FOTO) Eksplozija na ukrajinskem veleposlaništvu v Madridu, policija aktivirala protiteroristični protokol

A.L., STA
30.11.2022 14:43

Ranjen je bil en uslužbenec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Španska policija je sporočila, da je na ukrajinskem veleposlaništvu v Madridu prišlo do eksplozije, poroča Reuters. Šlo je za pisemsko bombo, pri čemer je bil lažje ranjen en uslužbenec, zdravijo ga v bolnišnici. Policija je aktivirala protiteroristični protokol.

Reuters
Reuters

Incident preiskujejo detektivi s pomočjo preiskovalcev obveščevalnih služb, veleposlaništvo Ukrajine v Španiji pa za komentar ni bilo dosegljivo. Območje okoli veleposlaništva so zaprli, poroča državna televizija TVE. Kot je do zdaj znano, je bila kuverta naslovljena na veleposlanika, a ni šla skozi skener, na vrtu veleposlaništva jo je odprl varnostnik.

Epa

Tiskovni predstavnik ukrajinskega zunanjega ministrstva Oleg Nikolenko je na twitterju sporočil, da je zunanji minister Dmitro Kuleba odredil okrepitev varnostnih ukrepov na vseh ukrajinskih veleposlaništvih, španske oblasti pa je pozval k nujni preiskavi napada.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta