(FOTO) Najmanj šest mrtvih v streljanju na ameriški šoli

Va, STA
27.03.2023 21:08

Na kraju tragičnega dogodka v Nashvillu je po posredovanju policije umrla tudi 28-letna napadalka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Neka 28-letnica je v strelskem napadu v Nashvillu v ZDA ubila najmanj šest ljudi: tri otroke in tri odrasle. Več oseb je poškodovanih. 

EPA
Reuters

Policija je napadalko, ki je bila oborožena z najmanj dvema puškama in pištolo, ubila. Incident se je zgodil na zasebni katoliški šoli, ki jo obiskujejo učenci nižjih razredov.  

Policisti so na kraj napada prispeli 15 minut po prvem klicu na pomoč in med posredovanjem ustrelili napadalko, ki naj bi bila streljala tudi v njihovi smeri. Čeprav so tovrstni strelski napadi v ZDA relativno pogosti, jih le redko izvedejo ženske. Po navedbah policije je bila 28-letnica domačinka iz Nashvilla. Motiv strelke ostaja neznan, policija pa še ni objavila njene identitete.

EPA
Reuters

Oglasila se je tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre. "Predsednik ponovno poziva kongres, naj nekaj stori, preden bo še en otrok nesmiselno ubit v nasilju s strelnim orožjem, ki ga je mogoče preprečiti," je dejala. Oglasil se je tudi predsednik ZDA Joe Biden. Streljanje je označil za bolno in dejal, da nasilje s strelnim orožjem trga samo dušo naroda. Pohvalil je policijo za hitro ukrepanje in znova pozval kongres, naj prepove jurišne oziroma polavtomatske puške.

Reuters

Kongres pozive k ukrepanju zanemarja s sklicevanjem na ustavno pravico Američanov do orožja. Kongres je nekoliko ukrepal lani, potem ko sta se zvrstila dva odmevna strelska napada v newyorškem Buffalu in teksaškem Uvaldeju, kjer je 18-letnik pobil 19 otrok in dve učiteljici. Čeprav to razglašajo kot veliko orožarsko reformo, je uvedel le malce boljši nadzor nad kupci orožja, ki pa lahko še vedno do njega pridejo brez težav in brez preverjanja na orožarskih sejmih in v zasebni prodaji.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta