(FOTO) Nič več težkega dihanja pod masko: LG v viziji za prihodnost zdravega bivanja predstavil napredni prenosni čistilec zraka

Gregor Grosman, Berlin
04.09.2020 09:05

Hladilniki bodo kmalu lahko identificirali stvari, ki jih hranijo, analizirali bodo, česa pojemo preveč, česa bi morali več.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

LG je letos na IFI na temo "Življenje je dobro tudi od doma" predstavila nekaj novosti, ki so jih zasnovali z obzirom na globalno pandemijo novega koronavirusa. I.P. Park, direktor tehnologije pri družbi LG je izpostavil, da je prihodnost negotova, kot ni bila še nikoli. "Četudi so za našo panogo razmere uničujoče in moteče, pa istočasno trenutni dogodki predstavljajo redko priložnost, ko lahko za vse, ki jim služimo, prinesemo resnične spremembe. Zaprtje (lockdown, op. p.) nas je prisilil, da smo poiskali nove načine, kako se družiti, porušiti ovire med našim domom in zunanjim svetom." Spremenili so se načini kako jemo, nakupujemo, delamo, se zabavamo. 
Med tehnološkimi izdelki za varnost so se tako pojavile rešitve za osebno zdravje, ki bodo po mnenju Parka ostale z nami še lep čas po pandemiji. Tako so predstavili napredni prenosni čistilec zraka. LG PuriCare maska ima vgrajen majhen in lahek, a po besedah proizvajalca zelo močan ventilator, ki nosilcu olajša dihanje. Poseben nameščeni senzor spreminja jakost ventilatorja glede na dihanje (dih-izdih) posameznika. Tisoče enot že uporablja medicinsko osebje, kmalu pa bo na voljo tudi za običajnega potrošnika. S tem naj bi po besedah LG-ja odpadli izgovori oseb, ki klasičnih zaščitnih mask ne želijo nositi, češ da je v njih težko dihati. 

Gregor Grosman
Gregor Grosman
Robot CLOi je že danes v uporabi ponekod, kjer pri delu ni mogoče zagotavljati potrebne socialne distance. "Uporabljajo ga v bolnišnicah ali za postrežbo jedi v restavracijah," je povedal Park.
Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta