(FOTO) Policija išče napadalca, ki je streljal na tramvaju, mrtvi najmanj trije ljudje

M.R., STA
18.03.2019 11:40

V mestu Utrecht na jugu Nizozemske je na tramvaju streljal moški, je potrdila policija. Oblasti v mestu in v državi govorijo o terorističnem napadu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija je objavila fotografijo domnevnega napadalca 37-letnega Gökmana Tanisa.
Politie Utrecht/twitter

V današnjem napadu na tramvaju v nizozemskem Utrechtu so bili po besedah tamkajšnjega župana ubiti trije ljudje. Kot je župan Jan van Zanen še pojasnil v video sporočilu na twitterju, je bilo devet ljudi ranjenih, trije huje. "Izhajamo iz tega, da je bil motiv za napad terorizem," je povedal. Tudi nizozemski premier Mark Rutte ni izključil možnosti, da je bilo streljanje na tramvaju teroristični napad. Na novinarski konferenci v Haagu je še dejal, da je terorizem "napad na našo civilizacijo". Dejal je še, da si na vse načine prizadevajo, da bi ujeli napadalca oziroma napadalce.
Oblasti so za pokrajino Utrecht stanje teroristične ogroženosti zvišale na najvišjo, peto stopnjo. Mestne oblasti so po napadu pozvale prebivalce, naj ne zapuščajo svojih domov. Zaprta je tudi tamkajšnja univerza, študente pa pozivajo, naj ostanejo v poslopjih univerze. Zaprte so tudi šole in vrtci. V mestu so zaprli tudi vse mošeje
Najmanj en moški je začel streljati ob 10.45, poroča nizozemski časopis AD, ki dodaja, da naj bi storilec takoj po napadu zbežal. Kasneje je na twitterju policija objavila tudi fotografijo domnevnega napadalca. Gre za 37-letnega Gökmana Tanisa, ki je bil rojen v Turčiji. V sporočilu so policisti opozorili državljane, naj se mu ne približujejo, ampak naj pokličejo policijo.
Trg, na katerem se je v tramvaju zgodil napad, je policija blokirala. Na prozorišče so prišli tudi pripadniki protiteroristične policijske enote, saj policija ne izključuje možnosti, da je šlo za teroristično dejanje. 
{twitter}https://twitter.com/PolitieUtrecht/status/1107636046685188096{/twitter}

Prizorišče streljanja v Utrechtu.
EPA
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta