Holywoodarjem dovolili vstop: Snemalna ekipa filma Avatar 2 spet na Novi Zelandiji

zur
08.06.2020 16:00

Snemalna zasedba filma Avatar 2 se je smela vrniti na Novo Zelandijo, za sodelavce drugih industrij je kljub preklicu preostalih ukrepov za zajezitev okužbe dovoljenje za prečkanje meje znanstvena fantastika

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
James Cameron (levo), filmski režiser kanadskega porekla, s producentom Jonom Landauom na letališču v Wellingtonu
Lightstorm Entertainment

Snemalna zasedba znanstvenofantastičnega filma Avatar 2 je dobila posebno dovoljenje, da se vrne na Novo Zelandijo in nadaljuje snemanja, čeprav so meje te države za vse tuje državljane še vedno zaprte. Novozelandska premierka Jacinda Ardern je državno mejo zaprla 16. marca. Včeraj opolnoči pa je njena vlada po 17 dneh brez nove okužbe s koronavirusom odpravila vse druge omejitve gibanja in zbiranja zaradi zajezitve pandemije covida-19.
Toda Novozelandce je novica, da so režiser James Cameron in 55 članov njegove ekipe prejšnjo nedeljo z zasebnim letalom smeli prileteti v državo, razjezila, piše britanski časnik Guardian. Mnoga podjetja, denimo tista v mlečni industriji, ki tudi velja za steber novozelandskega gospodarstva, jezi, da v tem času niso mogla domov pripeljati ključnih uslužbencev, čeprav ti že več let živijo in delajo na Novi Zelandiji. Zanje vrnitev na otoško državo ostaja znanstvena fantastika. Tom Hargreaves, lastnik mlečne farme, je za televizijo RNZ tako povedal, da se mu ne zdi prav, da se je snemalna ekipa filma Avatar lahko vrnila, njegova namestnica, ki je za podjetje nenadomestljiva, pa se ne še kar more vrniti iz Urugvaja. Hargreavesova namestnica na Novi Zelandiji dela že štiri leta in se je v trenutku zaprtja meja mudila v Urugvaju na obisku pri družini. Vsi poskusi, da bi se vrnila na Novo Zelandijo, so bili neuspešni. Tudi June Ranson, predsednico Novozelandskega združenja za migracije in investicije, je zelo presenetilo, da so oblasti pri snemalni ekipi Avatarja naredile izjemo in tako uporabile dvojna merila.
Jon Landau, Cameronov producent, je na instagramu objavil fotografijo, posneto po pristanku ekipe na mednarodnem letališču Wellington. Na fotografiji oba s Cameronom nosita zaščitno masko in vizir.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta