Hrvaška: Vodja urada predsednika SDP fizično napadel poslanca, ki naj bi bil njegov partner

STA, M.R.
09.06.2020 12:10

Hrvaška policija je zaradi družinskega nasilja kazensko ovadila Tomislava Mikulina, ki je bil tudi vodja urada predsednika opozicijskih socialdemokratkov (SDP) Davorja Bernardića. Mikulin je v nedeljo v Osijeku fizično napadel poslanca SDP Domagoja Hajdukovića, ki naj bi bil njegov partner. Stranka je Mikulina že izključila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

26-letni Tomislav Mikulin je verbalno in fizično napadel 39-letnega Domagoja Hajdukovića v nedeljo pozno popoldan na cesti v Osijeku. Hajduković je nato poiskal pomoč v bolnišnici, kjer so ugotovili lažje telesne poškodbe.
Policija je Mikulina ovadila za povzročitev telesnih poškodb in družinsko nasilje. Tožilstvo v Osijeku pa bo danes odločilo, ali bo zanj zahtevalo pripor.
V SDP so Mikulina že v ponedeljek odpustili in ga izključili iz stranke. Izpostavili so, da imajo ničelno tolerance do nasilja. Niso pa želeli govoriti o zasebnem odnosu med Hajdukovićem in Mikulinom.
Hajduković je večletni saborski poslanec SDP, predsednik stranke v osiješko-baranjski županiji in volilni koordinator socialdemokratov v eni od slavonskih volilnih enot za hrvaške parlamentarne volitve, ki bodo potekale 5. julija.
V SDP ocenjujejo, da bi moral biti Hajduković v svoji volilni enoti tudi nosilec volilne liste levosredinske koalicije Restart pod vodstvom SDP, če si bo to po sedanjem napadu sploh še želel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta